• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Yabancıdan 'Türkiye'ye güven tam yatırıma devam' mesajı

Yabancıdan 'Türkiye'ye güven tam yatırıma devam' mesajı
Türkiye ekonomisine güvenlerinin tam olduğunu ifade eden uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri, yatırımlarının artarak devam edeceğini belirtiyor.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gelecek için yatırım yaptıklarını, geleceğe hazırlandıklarını ifade ederek, yeni mağazalar açtıklarını, bunun da yeni iş imkanları oluşturduğunu söyledi. 

Kim, birçok alanda yatırım hedefleri bulunduğunu belirterek, "Türk pazarı orta ve uzun vadede potansiyele sahip. Uzun dönemde Türkiye ekonomisinin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden yatırım yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'de büyük bir genç nüfus bulunduğunu, şirketleri için bunun büyük önem taşıdığını kaydeden Kim, genç nüfusu ve start-up şirketleri desteklediklerini, kendilerine başvuran genç girişimleri de desteklemeye başladıklarını kaydetti. 

"Türkiye merkezi bir üs olabilir"

Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Felix Allemann da "fantastik" bir ülke olan Türkiye'nin çok iyi bir lokasyona sahip olduğunu ve çok iyi gelişen bir ekonomisi bulunduğunu ifade etti.

Allemann, Türkiye'de 108 yıldır faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak, "Biz 108 yıldır Türkiye'ye yatırım yapıyorduk, yapmaya da devam edeceğiz. Gelecekte, geçmişe göre daha çok yatırım yapacağız." dedi.

Türkiye'de 2 yıldır yaşadığını ve çok mutlu olduğunu dile getiren Allemann, kendisini Türk gibi hissettiğini söyledi. 

"Türkiye önemli bir üretim noktamız"

Novartis Türkiye Ülke Başkanı Peter Catalino ise Türkiye'de her yıl yatırımlarını artırdıklarını, geçen yıl Türkiye'ye yaklaşık 20 milyon dolar yatırım yaptıklarını bildirdi.

Catalino, Türkiye'deki 4 üretim tesisleri ile Novartis içinde global ölçekte önemli bir üretim noktası olduklarını, bu tesislerde ürettikleri katma değeri yüksek ilaçlarla Türkiye'nin yüksek teknolojili üretimine katkı sağladıklarını kaydetti.

"Türkiye'ye ve Türk insanına güveniyorum"

Peter Catalino, gelecek dönemde Türkiye ile birlikte büyümek hedefiyle daha fazla yatırım yapacaklarını bildirdi.

Catalino, "Ekonomilerde kısa dönemli sıkıntılar olabilir. Ancak Türkiye'nin ekonomik olarak uzun dönemde iyi şeyler başaracağına inanıyorum. Türkiye'ye ve Türk insanına güveniyorum. Buradan gitmeyeceğiz ve burada uzun süre kalacağız." diye konuştu.

"Tanrı beni seviyor, bu yüzden burada çalışmamı nasip etti"

Hyundai Assan Başkanı Mong Hyun Yoon, Türklerin arkadaş canlısı olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin kendisinin ikinci evi olduğunu söyledi.

Yaratıcının Türkiye'yi sevdiğini dile getiren Yoon, "Tanrı beni de seviyor, bu yüzden burada çalışmamı nasip etti." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim