• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Yabancı Uyruklu Öğrenciler, Başkan Selahattin Gürkan’ı Ziyaret Etti

Yabancı Uyruklu Öğrenciler, Başkan Selahattin Gürkan’ı Ziyaret Etti
18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Malatya'da eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı...

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Malatya'da eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Gürkan, göçmenlerin sorunlarına dikkat çekerek, göçmen hukukunun bir an evvel turizm hukukuna dönüşmesi temennisinde bulundu.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Göç İdaresi İl Göç Uzman Yardımcısı Volkan Tütüncü, beraberinde Azerbaycanlı Orhan Abdülbalayır, Aygün Aliyeva, Türkmenistanlı Gülcemal Geldimuradova, Suriyeli Malik Nurmuhammed ve Afganistanlı Muhammed Sarvar Elsari ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, göçmenlerin sorunlarına dikkat çekerek, "Sizler ülkemizde misafirsiniz. Hem eğitim öğretim hayatınızı sürdürürken, hem ikamet etme, hem de ileri süreçte istihdam edilme ve daha ileri ki aşamada belki de vatandaş olma açısından Türk milleti her zaman olduğu gibi kadirşinaslığını, misafirperverliğini göstermiştir. Bugün dünyada en çok göçmen ağırlayan ülke Türkiye'dir. 3 milyona yakın Suriyeli, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan ve dünyanın diğer yerlerinden gelen yüz binlerce insan bulunuyor. Biz misafirperverliğin en güzelini göstermenin gururunu taşıyoruz. Misafir gelirken inancımız ve adetlerimiz gereği, bereketiyle geldiğine inanırız. Misafir bir yerse 9 bırakır inancıyla hareket ederiz. Geçmişte de her zaman sıkıntıya düşen kişi ya da toplumlara hep kucak açmışız" şeklinde konuştu.

Türk milletinin, tüm mültecilere kucak açtığını ifade eden Başkan Gürkan, göçmen hukukuna değindi. Gürkan, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ve Türk milleti olarak görüyoruz ki Suriye'deki göçmen arkadaşlarımızla birlikte Afganistan'dan, Irak'tan ve bununla birlikte tüm komşularımızdan göçmen olarak gelen ve kaçak olarak çalışan insanlar var. Milletimiz tüm mültecilere kucak açmıştır. Hükümetimiz bunların gerek barınma, gerek istihdam konusunda büyük çaba göstermektedir. Bugün Göçmenler Günü münasebetiyle sizleri burada görmekten ve göçmen hukukunun bir an evvel turizm hukukuna dönüşmesi temennisiyle sizlere tekrar hoş geldiniz diyorum. Şunu ayrıca belirtmekte fayda var. Sizler göçmen olarak zorunlu geliyorsunuz. Ama bizim temennimiz odur ki sizler buralara turizm amaçlı, eğitim ve öğretim amaçlı, gezip görme amaçlı ve bilgi edinme amaçlı gelip, kendi memleketlerinize gidip gelme anlamında bir köprü oluşmasını temenni ediyorum. Tüm dünya için göçmen hukukunun bir an önce Turizm hukukuna, eğitim ve öğretim hukukuna, sağlık hukukuna dönüşmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Göç İdaresi İl Göç Uzman Yardımcısı Volkan Tütüncü ise 2011 yılından beri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin "Açık Kapı" politikası izlediğini ve bu politikayla çok sayıda insanın Türkiye'ye geldiğini kaydetti. Tütüncü, "Biz de Malatya'mız olarak gelen tüm göçmenleri Malatya'mızın belediye başkanları ve diğer il yönetimleri hepsini beğeniyorlar ve çok teşekkür ediyorlar. Bunu her fırsatta da bizlere söylüyorlar. Bizde göçmenler adına göç idaresi olarak size teşekkürü borç biliyoruz" şeklinde konuştu.

Yabancı Uyruklu Öğrenciler, Başkan Selahattin Gürkan’ı Ziyaret Etti

Yabancı Uyruklu Öğrenciler, Başkan Selahattin Gürkan’ı Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim