• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Yabancı Öğrencilerin Kar Sevinci

Yabancı Öğrencilerin Kar Sevinci
İtalya ve İspanya'dan gelerek bir süredir Bartın Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı öğrenciler, ilk defa fazla kar gördüklerini söyleyerek, doyasıya...

İtalya ve İspanya'dan gelerek bir süredir Bartın Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı öğrenciler, ilk defa fazla kar gördüklerini söyleyerek, doyasıya eğlendi.

Uluslararası Öğrenci Değişim Programı Erasmus'la İspanya Oviedo Üniversitesi ve İtalya Napoli Üniversitesi'nden yabancı öğrenciler 4 ay önce Bartın Üniversitesi'ne kayıt yaptırmıştı. İtalya ve İspanya'dan gelerek eğitim ve öğretimine başlayan yabancı uyruklu öğrenciler, üniversiteye ve şehre kısa sürede uyum sağlamıştı. Yabancı öğrenciler Bartın'da olmanın sevincini dün de yaşadılar. Ülkelerinde 4-5 yılda bir kez çok az yağan kar nedeniyle eğlenemeyen öğrenciler Bartın'da yarım metre karı görünce sevindiler. Kendi aralarında iddiaya giren yabancı öğrenciler soyunarak kaldıkları evin bahçesi koştu. Üzerlerinde sadece bere ve şort olan öğrenciler kar yığınlarının arasına atladı. Karda yüzmenin keyfini yaşayan öğrencilerin o anını diğer arkadaşları cep telefonuna kaydetti. Kardan adam da yapmayı ihmal etmeyen yabancı öğrenciler, daha sonra yaptıkları kardan adamın üzerine atlayarak gönüllerince eğlendi. Kartopu savaşı da yapan öğrenciler karın keyfini doyasıya yaşadı. İtalya'dan gelerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde okuyan Daniele Romano, "Ülkemde yaşadığım bölgede kar yağışı 4-5 yılda bir oluyor. O yağan kar da bazen hemen eriyor. Ondan dolayı daha önce hiç kar keyfi yaşayamadık" dedi.

Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi İtalyan Domenico Auriemma ise, "Sabah kalktığımızda camdan baktık. Her yer bembeyazdı. Çok şaşırdık. Daha önce hiç bu kadar fazla kar görmemiştik. Canımız sıkılıyordu. Daha sonra iddiaya girdik. Üzerimizde şortlarla evden koşarak, karın içine atladık. Karda yüzerek, dolasıya eğlendik" diye konuştu.

Diğer İtalyan öğrenci Giuseppe D'aniello da "Ülkemizde hiç bu kadar kar yağmadı. Burada bu kadar kar yağışını görünce ne yapacağımızı şaşırdık. Çok mutlu olduk. Ömrümüzde ilk defa bu kadar çok kar gördük. Çocuklar gibi eğlendik. Kardan adam yaptık. Kartopu savaşı yaptık. Karda soyunup yüzdük. Çok eğlenceli vakit geçirdik. Burada geçirdiğimiz zamanları hiç unutmayacağız" dedi.

Yabancı Öğrencilerin Kar Sevinci

Yabancı Öğrencilerin Kar Sevinci

Yabancı Öğrencilerin Kar Sevinci

Yabancı Öğrencilerin Kar Sevinci

Yabancı Öğrencilerin Kar Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim