• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Yabancı Öğrenciler Adana Kebap Yaptı

Yabancı Öğrenciler Adana Kebap Yaptı
Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) gelen yabancı uyruklu öğrenciler için Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından düzenlenen oryantasyon programı kapsamında,...

Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) gelen yabancı uyruklu öğrenciler için Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından düzenlenen oryantasyon programı kapsamında, uygulamalı Adana kebabı yaptırıldı.

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu'ndaki programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Uluslararası Öğrenci Ofisi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Rana Yıldırım, ofis çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Oryantasyonun açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Rana Yıldırım, Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi'nin kurumsallaşma çalışmasını tamamlayarak 2015-2016 eğitim öğretim dönemine hazır olduklarını belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise geçen yıl 76 ülkeden bin 46 öğrencilerinin olduğunu, bu yıl ise 92 ülkeden 363 yeni öğrencinin kayıt yaptırmasıyla öğrenci sayılarının bin 409'a yükseldiğini söyledi. Prof. Dr. Erdoğan, "Geçen yıl gittiğimiz Fas, Almanya ve Kazakistan Fuarlarına bu yıl da katılım göstereceğiz. Ofisimiz daha birçok fuara katılmak için gereken altyapıyı hazırladı. 2014 ile 2015 toplam örgenci sayısında yüzde 35'lik bir artış sağlanmış oldu. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde bu sayının artırılması 2016 hedeflerinden birini oluşturuyor. Diğer hedefimiz ise, Türkiye ve yurtdışında toplam 19 merkezde gerçekleştirdiğimiz ÇÜÖS sınav merkezi sayısını artırmak" şeklinde konuştu.

YABANCI ÖĞRENCİLER ADANA KEBABI YAPTI

Açılış konuşmalarının ardından Uzman Hasan Ahkemoğlu tarafından Çukurova Üniversitesi, Adana ve Türkiye'yi tanıtan sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından öğrenciler ve akademisyenler oryantasyon programı kapsamında ÇÜ Kayıkhanesi'nde öğle yemeğinde bir araya geldi. Yabancı öğrenciler Kayıkhane tesislerinde çok beğendikleri Adana kebabının yapılışını da uygulamalı olarak öğrendi. Çukurova Üniversitesi'ne yeni gelen yabancı uyruklu öğrenciler zırhta kıyma çekerek Adana kebap sapladı. Kebap ustası, öğrencilere Adana kebabının içeriği hakkında bilgi vererek, zırhta kıymanın nasıl kıyıldığını uygulamalı öğretti. Yabancı uyruklu öğrenciler de ellerine zırh alarak et kıydı, ardından da şişi alarak kıymaları saplamayı denedi. Ustanın anlattığı tüm detayları yerine getiren öğrenciler Adana kebabının tadı kadar yapmasının da güzel olduğunu söyledi. Oryantasyon programıyla Adana'ya alışan öğrenciler "Adanalıyık" demeyi de ihmal etmediler.

Oryantasyon programı anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Yabancı Öğrenciler Adana Kebap Yaptı

Yabancı Öğrenciler Adana Kebap Yaptı

Yabancı Öğrenciler Adana Kebap Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim