• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

"Yabancı dil bilen esnaf bilmeyene göre ürününü daha kolay satıyor"

"Yabancı dil bilen esnaf bilmeyene göre ürününü daha kolay satıyor"
Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO) Başkanı Hasan Çelik, alışveriş yapmada turistle sağlıklı iletişim kurmak için yabancı dil bilmenin önemli...

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO) Başkanı Hasan Çelik, alışveriş yapmada turistle sağlıklı iletişim kurmak için yabancı dil bilmenin önemli olduğunu söyledi. Yabancı dil bilen esnafın yabancı dil bilmeyen esnafa göre daha kolay satış yaptığını belirten Çelik, "Bölgemizde yılın 12 ayı turizm yapılıyor. Esnafımızın çoğu turizmle iştigal ediyor. Bir esnafın dükkanında sattığı ürün hakkında bilgi vermesi için en az bir yabancı dil bilmesi gerekiyor. Turist de haklı olarak aldığı ürünün özelliklerini bilmek istiyor. Yapılan araştırmalarda yabancı dil bilen esnaf bilmeyen esnafa göre dükkanındaki ürününü daha kolay satıyor. Daha kolay turistle iletişim sağlıyor. Alışverişte güven oluyor. Hele gele günümüz dünyasında lisan bilmek çok önemli. Bizde bunun bilincinde olarak yabancı dil kursu açtık. " diye konuştu.

MESO'nun esnafın turistle sağlıklı iletişim kurması için Rusça, Almanca ve İngilizce ücretsiz yabancı dil kursu açtıklarını belirten Başkan Çelik, bugün başlayan kursun 120 saat süreceğini söyledi. 120 saat kursa katılan esnafın kurs bitiminde yabancı dil öğrenme sertifikası alacağını belirten Çelik, kursun sezon öncesi bir fırsat olduğunu bunu çok iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kursa bugüne kadar 110 esnafın başvuruda bulunduğunu belirten Çelik, "Turizm sektöründe yabancı dil bilmek çok önemli. Esnafımızın da alışverişte müşteri memnuniyeti ve karşılıklı güvenin oluşmasında en az bir yabancı dil bilmenin önemli olduğuna inanıyoruz." ifadesinde bulundu.

Bu arada Başkan Hasan Çelik, 5 Aralık'ta yapılan olağan kongrede CHP İlçe Başkanı seçilen Aliye Coşar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Çelik ve Yönetim Kurulu üyeleri İlçe Başkanı Coşar'ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Her partiye eşit mesafede olduklarını vurgulayan Çelik, "Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın tanınmasının 81. yıl dönümünde CHP İlçe Başkanı seçilen avukat Aliye Coşar'ı yeni görevinde başarılar diliyoruz." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim