• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Yabancı Belediye Başkanlarının Mangal Keyfi

Yabancı Belediye Başkanlarının Mangal Keyfi
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının Gaziantep'te ki toplantısına katılan belediye başkanları mangal başına...

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının Gaziantep'te ki toplantısına katılan belediye başkanları mangal başına geçerek kebap pişirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının 5'inci kongresine katılmak için Gaziantep'e gelen 15 ülkeden 160 yabancı belediye başkanları ile ülke temsilcileri Yemişhan'da düzenlenen gala yemeğine katıldı. Zirvenin ardından düzenlenen gala yemeğinde yabancı ülkelerin belediye başkan ve yerel yöneticileri, Gaziantep yemeklerini mercek altına aldı. Özellikle kebap kültürüyle yakından ilgilenen Afrikalı Belediye başkanları, şeflerden kebap kültürü hakkında bilgiler aldı. Mangal başına geçen belediye başkanları, kebap pişirmeye çalıştı. Gaziantep'in çok zengin bir yemek kültürüne sahip olduğunu ifade eden konuk belediye başkanları sağlıklı beslenme içinde Gaziantep yemeklerinin önemli besin değerlerine sahip malzemelerden yapıldığına dikkat çekti. Yemişhan'da mangal başına geçen ve bütün kebap çeşitleriyle ilgili Şef Cevdet İnce'den bilgiler alan konuk başkanlar kendi elleriyle pişirdikleri kebaplarında tadına bakmayı ihmal etmedi. Tarihi dokusuyla Yemişhan'ın kendilerini etkilediğini de belirten konuk başkanlar yoğun geçen bir günün ardından böyle bir mekanda dinlenme fırsatı yakaladıklarının da altını çizdi.

GAZİANTEP'TE GASTRONOMİ SİNERJİYE DÖNÜŞTÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in büyük çabaları sonucu Gaziantep mutfağının UNESCO tarafından "Yaratıcı Şehirler Ağına" alınmasının ardından Gaziantep'te önemli bir sinerji oluştuğuna dikkat çeken Şirehan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Kavas yerel mutfak kültürüne yönelik ilginin arttığını Gaziantep'e gelen yabancı konukların Gaziantep yemek kültürünü adeta mercek altına aldığını ifade ederek "Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in büyük çabaları sonucu Gaziantep mutfağının UNESCO tarafından "Yaratıcı Şehirler Ağına" alınmasının ardından yemeklerimize karşı hissedilir oranda bir ilgi gelişmekte, kent genelinde oluşan sinerji ülke genelinde hissedilmektedir. Diğer bölgelerdeki kentlerimizde Gaziantep'i örnek alırken Gaziantep'e gelen özellikle yabancı konukların yöresel lezzetlerimize ilgisi artmıştır. Bu anlamda Gaziantep'e yeni bir vizyon kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunarken elde ettiğimiz bu unvanın korunması ve geliştirilmesi için hizmet sektörünün de dikkatli olması ve yöresel lezzetlerimizi koruması gerektiğine inanıyorum. Bu unvanla dünya gastronomi pastasından önemli bir pay alma şansımız çok büyüktür" dedi.

Yabancı Belediye Başkanlarının Mangal Keyfi

Yabancı Belediye Başkanlarının Mangal Keyfi

Yabancı Belediye Başkanlarının Mangal Keyfi

Yabancı Belediye Başkanlarının Mangal Keyfi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim