• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yabancı askerlerden Efes 2016 tatbikatına tam not

Yabancı askerlerden Efes 2016 tatbikatına tam not
İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4 Mayıs'tan itibaren gerçekleştirilen Efes 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'na, yabancı askerler tam not...

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4 Mayıs'tan itibaren gerçekleştirilen Efes 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'na, yabancı askerler tam not verdi.

Efes 2016 Tatbikatı, TSK'nın yanı sıra 8 ülkenin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Tatbikata katılan subaylar ve askerler, TSK'dan övgüyle bahsediyor.

ABD'li askeri personeli, kendi internet sitelerinde tatbikata ve Türk askerine övgülerle dolu değerlendirmeler paylaştı. ABD'li üst düzeydeki subaylar, böyle bir tatbikata katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ve çok şey öğrendiklerini belirtiyorlar.

"BİTMEYEN PİLİNİZ Mİ VAR?"

Yabancı ülke subaylarının ve askerlerinin tatbikatla ilgili şu değerlendirmeleri yaptıkları kaydedildi: "Sürekli olarak TSK'nın NATO'nun en güçlü ikinci ordusu olduğunu duyuyorduk. Ama bu gücün personel mevcuduna yönelik olarak değerlendirildiğini zannediyorduk. Ama buraya geldiğimizde gördük ki, bunun personel sayısıyla bir alakası yok. Burada gerçekten çok güçlü, dinamik, caydırıcı, etkin bir ordu var. Kullanılan araç, gereç, silah, deniz vasıtaları ve hatta bazı helikopterler çoğunlukla milli olarak üretilmiş. Burada çalıştığımız Türk askerleri hiç yorulmaz mı diye düşündüğümüz çok oluyor. Bazen hatta Türk arkadaşlarımıza espri yapıyoruz: "Bitmeyen piliniz mi var" diye... Çok misafirperverler, hapşırsak dahi biri yanımıza gelip "iyi misin" diye soruyor."

Öte yandan, ABD, Almanya, Polonya ve diğer ülkelerin yanı sıra özellikle ABD'nin bu tatbikata aktif olarak katılmasının, "TSK'nın ne denli güçlü bir ordu olduğunu gösterdiği" değerlendirmeleri yapılıyor. Tatbikatın Türk ordusu açısından da çok verimli geçtiği bildirildi.Cihan

Yabancı askerlerden Efes 2016 tatbikatına tam not

Yabancı askerlerden Efes 2016 tatbikatına tam not

Yabancı askerlerden Efes 2016 tatbikatına tam not

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim