• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Yaban Hayvanları Koruma Altında

Yaban Hayvanları Koruma Altında
Ordu'nun Ulubey ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kurulan Rehabilitasyon Merkezi'nde, bölgede yaralanan yaban hayvanları...

Ordu'nun Ulubey ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kurulan Rehabilitasyon Merkezi'nde, bölgede yaralanan yaban hayvanları tedavi edilerek, yeniden doğaya salınıyor.

Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan yaptığı açıklamada, Karadeniz'in ormanlık alanlarında yılda yaklaşık 300 yaban hayvanının bazen bilinçsiz avcılar tarafından, bazen de doğal ortamlarında yaralandığını belirten tedavileri sona eren hayvanların tekrar doğaya salındığını ifade etti. Kaymakam Temizkan, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile anlaşmalı olarak Rehabilitasyon Merkezi'ne her yıl yaklaşık 300'e yakın hayvan getirilmektedir. Buraya yaralı olarak getirilen karaca, şahin vb yaban hayvanların bakımı veterinerlerimiz tarafından yapılmaktadır. Onları rehabilite ederek, tekrar doğaya bırakılmasında hassas bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

"YARALI HAYVANLARI BİZE GETİRİN"

Kaymakamlık olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası ile birlikte bilinçli avlanma noktasında çalışmalar yaptıklarını belirten Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan, "Vatandaşlarımızın bu canları düşünmesi ve gerekli ilgiyi göstermesi için bilgilendirme çalışmaları yürütüyoruz. Gerekli hassasiyetin gösterilmesi için Halk Eğitim Müdürlüğü'nde bilinçli avcılar yetiştirmek adına kurs verildi. Kaymakamlık olarak vatandaşlarımızdan talebimiz, yaralı ve muhtaç durumdaki hayvanları bizlere teslim etmeleridir" diye konuştu.

4 KARACA 1 ŞAHİN TEDAVİ ALTINDA

Merkezin sorumlu Veteriner Hekimi Eren Yeşilkaş ise yaptığı açıklamada, avcılar tarafından yaralanan ya da ormanlık alanlarda başka hayvanlar tarafından saldırıya uğrayan hayvanların merkezlerine getirildiğini söyledi.

Ordu'da tek olan Yaban Hayvanları Bakım Merkezi'nde onlarca yaban hayvanının tedavilerinin yapıldığını ve doğaya salındığını anlatan Yeşilkaş, şu anda merkezde 4 karaca ve 1 şahinin tedavisinin devam ettiğini, tedavisi sona eren turna, pelikan, atmaca, balaban, doğan, şahin ve baykuş gibi yaban kuşların doğal ortamları olan doğaya tekrar salındığını söyledi.

Yaban Hayvanları Koruma Altında

Yaban Hayvanları Koruma Altında

Yaban Hayvanları Koruma Altında

Yaban Hayvanları Koruma Altında

Yaban Hayvanları Koruma Altında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim