• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yaban Hayatına Yem Takviyesi

Yaban Hayatına Yem Takviyesi
Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava şartlarının devam ettiği Ardahan'ın Göle ilçesinde yiyecek bulmakta sıkıntı çeken...

Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava şartlarının devam ettiği Ardahan'ın Göle ilçesinde yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Ekipler, kar yağışı ve soğuk havada doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlara yönelik Göle ilçesine bağlı Dedeşen ve Dedekılıcı köyleri merasında yemleme çalışması yaptı. Ekiplerin çalışmasına Göle Kaymakamı Zafer Oktay ve Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu da katıldı.

Kaymakam Oktay, yaptığı açıklamada Göle ilçesinde olumsuz hava şartlarının devam ettiğini ve bu şartlarda yaban hayvanlarının ciddi manada olumsuz etkilediğini söyledi.

İlçede yoğun olarak bulunan yaban hayvanlarının kış mevsiminden olumsuz etkilendiklerini, bunu önlemek için yemleme faaliyetinde bulunduklarını belirten Oktay, bu kapsamda Orman ve Su İşleri ekipleriyle birlikte belirlenen 3 farklı noktadaki dere, kayalık ve ormanlık alanlara yem bıraktıklarını söyledi.

Oktay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Doğa Koruma Şube Müdürümüzle beraber doğal hayatının ve yaban çeşitliliğinin yoğun olduğu bu bölgemizde yemleme çalışması yaptık. Aslında burada bir farkındalık oluşturmayı önemli olarak görüyoruz. Bölgemizde farklı hayvan türlerimiz var, bitki türlerimiz var. Burada bu yaban çeşitliliğini devam ettirmek adına ve görüldüğünüz gibi bu mevsimde halen aşır kış şartlarında bölgemiz hakim, bu sene yoğun bir kar yağışı da oldu. Bu anlamda buradaki yaşayan hayvanların da bu mevsimi atlatmaları ve bölgemizde canlı çeşitliliğin devam ettirilebilmesi için bizler de ilçe Kaymakamlığı olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz."

Oktay, Göle'de ilerleyen zamanlarda doğa turizmi içinde planlarının olduğunu dile getirdi.

Yaban Hayatına Yem Takviyesi

Yaban Hayatına Yem Takviyesi

Yaban Hayatına Yem Takviyesi

Yaban Hayatına Yem Takviyesi

Yaban Hayatına Yem Takviyesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim