• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Yaban Hayatı Ve Sokak Hayvanlarına Yiyecek Takviyesi

Yaban Hayatı Ve Sokak Hayvanlarına Yiyecek Takviyesi
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, sokak hayvanları ve doğadaki yabani hayvanlarının beslenmesini takviye etmek için doğanın muhtelif alanlarına yem, sakatat,...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, sokak hayvanları ve doğadaki yabani hayvanlarının beslenmesini takviye etmek için doğanın muhtelif alanlarına yem, sakatat, bayat ekmek ve yeşil malzeme gibi yiyecekler bırakıldı.

Beyşehir Kaymakamlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmaya Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, Beyşehir Belediyesi, Emniyet ve Jandarma, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Avcılar ve Atıcılar Kulübü de destek verdi. Katılımcılar, milli parklar görevlileri ile birlikte doğanın muhtelif alanlarına yaban hayvanlarının beslenmesi için yeşillik, buğday, bayat ekmek, yem ve sakatat malzemeleri bıraktı. Evsel atıkların döküldüğü çöp toplama merkezine de sokak hayvanları için sakatat bırakıldı.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, faaliyetin ardından yaptığı açıklamada, havaların soğuyup kış mevsiminin gelmesi ile birlikte bugünlerde yoğun bir kar yağışı beklediklerini belirterek, "Bir yandan kar yağışına seviniyoruz, topraklarımız suyunu alacak, yazın inşallah bereketli bir hasat dönemi yaşayacağız. Karın gelmesi bizleri sevindirirken, yaban hayatı ve sokak hayvanlarının kar ve aşırı soğuklar nedeniyle beslenme sorunu bu yıl da ortaya çıkıyor. Geçen yıllarda bu durumu göz önünde bulundurarak ilçemizin muhtelif mıntıkalarında yaban hayatı ve sokak hayvanlarını yemleme çalışması yaptık. Bu yıl da aynı uygulamayı devam ettiriyoruz. Ekmek, buğday, yem, sakatat, yeşil malzeme, lahana gibi değişik insanlarımızın kullanmadığı, çöpe gidecek ya da israf olacak malzemeleri topluyoruz halkımızdan. Sokak hayvanları ve yaban hayvanlarının faydalanabileceği yerlere dağıtıyoruz. Burada bir duyarlılık mesajı vermek istiyoruz halkımıza. Yaptığımız bu çalışmalarda bizlere destek vermelerini, kendilerinin de aynı çalışmaları başlatıp sürdürmelerini istiyoruz. İlçemizin ayırıcı özelliklerinden bir tanesi, doğal hayatın çok canlı olması, milli park olmasından dolayı çok değişik kuş türlerinin, sürüngenlerin, dört ayaklıların, memelilerin ilçemizde bol miktarda bulunuyor olması. Bu zenginliğin korunarak geliştirilerek devam etmesini istiyoruz. Bu vesile ile buradayız" dedi.

Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel de, doğal hayatı korumak amacıyla doğal hayatta yaşam zorluğu çeken hayvanları beslemek ve kış öncesinde dayanıklılıklarını ve güçlerini artırmak için böyle bir program düzenlendiğini belirterek, "Bu programı biz sembolik olarak yaptık ama vatandaşlarımızı da bu konuda hassas olmaya davet ediyor, kar altında yiyecek bulamayan hayvanlara evlerini açmalarını özellikle istiyoruz. Hayvanları yemlere konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak görevlerinin, alan sınırları içerisindeki yaban hayatı ile sokak hayvanlarını koruyarak, onların beslenmede sıkıntı yaşadığı dönemlerde beslenmelerine yardımcı olmak olduğunu belirterek, "Bunun için bütçe ayırıyoruz. Bu bütçemizde, bu hayvanların ihtiyaçları olan yem ve sakatatları alma yoluna gidiyoruz. Bununla beraber atılacak sakatatları, pazar atıklarını da toplayıp ihtiyaç duyulan yerlerde hayvanların ulaşamayacağı, karın çok olduğu yerlere dağıtarak, serperek o beslenmeye yardımcı oluyoruz. Bu bizim görev alanımızın içerisinde kalıyor ve bunu yapmak zorundayız. Tabii takdir edersiniz ki bunu yapmak sadece bir bakanlığın personeli ile çözümlenebilecek bir olay değil. Bunu bütün kamu kurumlarının ve STK'ların desteklemesi, sahip çıkması ve bu konuda yardımcı olması gerekmekte. Özellikle halkımızın yemediği artıkları hayvanların ulaşabileceği yerlere koyarak bunlara da yardımcı olması gerekiyor. Bu merhamet duygusunun bu tür mevsim şartlarının zorladığı dönemlerde daha revaçta olmasının gerektiğini hatırlatıyor ve inşallah bu destekleri bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Beyşehir Avcılar, Atıcılar ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Güler de, davet üzerine sivil toplum kuruluşu olarak kendilerinin de bu organizasyona katılarak ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini sözlerine ekledi.

Yaban Hayatı Ve Sokak Hayvanlarına Yiyecek Takviyesi

Yaban Hayatı Ve Sokak Hayvanlarına Yiyecek Takviyesi

Yaban Hayatı Ve Sokak Hayvanlarına Yiyecek Takviyesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim