• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Wus-hu Seçmeleri Korkuteli’de Yapıldı

Wus-hu Seçmeleri Korkuteli’de Yapıldı
Türkiye şampiyonasına Antalya'dan katılacak olan sporcuları belirlemek amacıyla Korkuteli'de yapılan Wus-Hu seçmelerinde Korkuteli Belediyespor sporcuları...

Türkiye şampiyonasına Antalya'dan katılacak olan sporcuları belirlemek amacıyla Korkuteli'de yapılan Wus-Hu seçmelerinde Korkuteli Belediyespor sporcuları büyük başarı sağladı.

Korkuteli'den 13 sporcunun katıldığı seçmelere Antalya genelinden toplamda 7 spor kulübünden, 75 sporcu iştirak etti. Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler kategorilerinde, kendi sıkletlerinde ilk 3 dereceye giren sporcular 14-24 Şubat 2016 tarihlerinde Antalya Kremlin Palaca Otelde Antalya'nın ev sahipliğinde yapılacak olan Türkiye Wus-Hu şampiyonasına katılma hakkını elde ettiler. Korkuteli'ni temsilen seçmelere katılan sporculardan büyükler 65 kilogramda Murat Badı, Gençler 65 kilogramda Rabia Demir ve Gençler 48 kilogramda Merve Bulut altın madalya alarak Türkiye şampiyonasında Korkuteli'ni temsil etmeye hak kazandılar.

Korkuteli Belediyespor Kulubü Wus-Hu Antrenörü Şükrü Haksız, 13 sporcu ile katıldığımız seçmelerde şu ana kadar büyük bir başarı kazandıklarını belirterek, "Şu ana kadar 3 sporcumuz kategorilerinde 1. olarak Türkiye şampiyonasına katılma hakkını elde ettiler. Bizim hedefimiz Türkiye şampiyonasına Gençler kategorisinde 3 ve Büyükler kategorisinde 2 olmak üzere toplam 5 sporcu ile katılmak. Bildiğiniz üzere büyükler kategorisinde ilçemizin gururu olan Seren Erkış'tan Türkiye şampiyonasında yine 1'incilik kürsüsüne bekliyoruz. Ancak asıl hedefimiz 2016 yılında Korkuteli olarak milli takıma 2 veya 3 sporcumuzu göndererek ülkemizi ve ay yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek. Bunu başaracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Antalya Wus-Hu İl Temsilcisi Özgür Akdağ ise, Korkuteli'nin ev sahipliğinden çok memnun olduklarını ve Korkuteli gibi bir ilçenin Wus-Hu'ya olan ilgisinin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, "Seçmelerin Korkuteli'de yapılıyor olmasından çok memnunuz. Seçmeler 1 gün sürecek. 4 kategoride kilolularında ilk 3 dereceyi alacak sporcularımız Şubat ayı içinde Antalya'da yapılacak olan Türkiye şampiyonasında ilimizi temsil edecekler. Bizim Antalya olarak hedefimiz 2016 yılında milli takımdaki sporcu sayımızı daha da arttırabilmek. Bundan önce Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Antalya olarak milli takımımıza birçok sporcu verdik. Hedefimiz yine uluslar arası turnuvalarda Antalyalı sporcularımızın bayrağımızı göndere çektirerek bizleri gururlandırmaları. Korkuteli gibi diğer ilçelerimizde de bu spora karşı olan ilgi ve sevgi her geçen gün daha da artıyor. Kısa sürede Antalya olarak Wus-Hu'da en çok söz sahibi olan bir bölge haline geleceğimize inanıyorum" dedi.

Wus-hu Seçmeleri Korkuteli’de Yapıldı

Wus-hu Seçmeleri Korkuteli’de Yapıldı

Wus-hu Seçmeleri Korkuteli’de Yapıldı

Wus-hu Seçmeleri Korkuteli’de Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim