• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Wınterfest Erzurum 2015’in Coşkusu Sürüyor

Wınterfest Erzurum 2015’in Coşkusu Sürüyor
Erzurum'u Dünya'nın gündemine taşıyan Winterfest Erzurum 2015'in coşkusu devam ediyor.

Erzurum'u Dünya'nın gündemine taşıyan Winterfest Erzurum 2015'in coşkusu devam ediyor.

Beste ve güfteleriyle milyonları hep bir ağızdan Erzurum'a davet eden ünlü sanatçı İbrahim Erkal, Kış Festivali'nde hemşerilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Erzurum'un gönüllü turizm elçisi olan ünlü sanatçı, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda son albümünün sevilen eserlerini hayranları ile birlikte okudu. Son albümünün hit şarkısı "Bugün Hava Erzurum" ile Erzurumluları coşturan Erkal, konserde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e övgüler yağdırdı. İbrahim Erkal, "30 yıllık sanat hayatımda Erzurum'un bu denli tanıtıldığına şahit olmadım. Kış Festivali ve Erzurum'un tanıtımından ötürü kıymetli Başkanımız Mehmet Sekmen'e çok teşekkür ediyorum" dedi. "Erzurum seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla konserde on binlerce kişiye seslenen Başkan Sekmen, "Burası olimpiyat şehri, burası serhat şehri, burası Türkiye Cumhuriyeti'nin doğudaki kapısı. Böyle güzel bir şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu. Konuşmasında 1001 Hatim'in önemine de vurgu yapan Sekmen, şöyle devam etti: "Cuma günü, 500 yılı aşkın bir süredir bu topraklarda okunan 1001 Hatim'in başladığı gündü. Erzurum'umuzun, Türkiye'mizin, Ümmet-i Muhammed'in kazalardan, belalardan, musibetlerden muhafaza olması için binlerce cüz Kur'an-ı Kerim okunuyor. Bir ayda binlerce hatim okunacak ve arkasından muhteşem bir törenle hatim duasını yapacağız. 1001 Hatim'lerin banisi Pir Ali Baba Hazretleri ve diğer mübarek zatlardan Allah razı olsun. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu aziz vatan, bu güzel Erzurum, Ankara'ya ve Türkiye'nin tüm vilayetlerine diyor ki; "Biz vatanın, milletin birlik ve beraberliğine inanırız. Bu vatanın bölünmesine asla müsaade etmeyiz. Canımız pahasına bu vatanı koruruz." Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları Cennet, ruhları şad olsun."

"VATANINI SEVMEK ÇALIŞMAKLA OLUR"

Başkan Sekmen, Kış Festivali ile Erzurum'un tanıtımını amaçladığını ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu festivalin, bu şenliklerin amacı, Erzurum'u Dünya'ya tanıtmaktır. Bütün gücümüzle Erzurum'u marka bir şehir yapmak için çalışıyoruz. İşte kış turizminin merkezi olan bu şehirden Türkiye'mize ve Dünya'ya sesleniyorum; gelin tatilinizi, kayağınızı, kış sporlarını Erzurum'da yapın. Erzurum kış sporlarının merkezidir. Burada, hem keyifle, huzur içerisinde tatilinizi yapın hem de sporun o güzel ruhunda buluşun. Sevgili gençler; sizden isteğim, okullarınızda derslerinize iyi çalışın. Vatanı sevmek, milliyetçi olmak ders çalışmakla, dünya çapında başarılı projelere imza atmakla olur. Derslerinize iyi çalışır ve başarılı olursanız, yarın devletimiz, aziz milletimiz ve bu güzel vatanımıza başarılı hizmetler yapma imkânınız olur. İnanıyorum ki; gelecekte sizler yeni buluşlarla, icatlarla, projelerle, hizmetlerle Erzurum'umuza ve ülkemize önemli katkılar sağlayacaksınız. Milletvekillerimizle beraber şehrimiz için önemli projelerimiz var. Erzurum'u ticaret ve sanayinin merkezi yapmak üzere gayret gösteriyoruz. Ulaşımı rahatlatmak için hızlı treni şehrimize getirme gayreti içerisindeyiz. Şehir içi raylı sistemi de inşallah Erzurum'umuza kazandıracağız. Siz gençlerimize güveniyor ve inanıyoruz."

"BAŞKAN SEKMEN, HER KONUDA AĞABEYLİK YAPIYOR"

Sanatçı İbrahim Erkal, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Erzurum'la ilgili her konuda ağabeylik yaptığını söyledi. Erkal, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'i geçen sene bir güzel sıcak elle karşılamıştık, o el bu sene de güzel ve sımsıcak Erzurum olmuş. O güzel sıcak el Erzurum'u çok güzel ısıtmış. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bana göre, nerede bir soğuk hava olursa, hava Erzurum oluyor. "Bugün Hava Erzurum" adlı şarkımızın klibinin çekimlerini okulların ara tatiline erteledik. Şehirde de çok kar olmasını istiyoruz. Erzurum'da çok kapsamlı bir klip çekeceğiz. Sponsorumuz Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e çok teşekkür ediyorum. Bu konuda bizlere hamilik ve ağabeylik yapıyor. Biz de bu klibi çok güzel çekeceğiz. Sadece şarkı söylemekle olmayacak, Erzurum'da ne var ne yok hepsini klibimiz de anlatacağız" şeklinde konuştu.

PARLAMENTERLERDEN BAŞKAN SEKMEN'E ÖVGÜ

AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu ve Orhan Deligöz de, Winterfest Erzurum 2015'te şehrin medya ve kitle iletişim araçlarıyla dolu dolu tanıtıldığını bildirdi. Prof. Dr. Ilıcalı, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e Erzurum'u, Türkiye ve Dünya'ya tanıtan organizasyonlar düzenlediği için teşekkür ediyorum. Başkanımız önümüzdeki sene bu festivali inşallah uluslararası boyuta taşıyacak" dedi. Milletvekili Taşkesenlioğlu da, "Erzurum; sanatçısı ve soğuğuyla dünyaya mal oldu. Şimdi artık festivalle de tüm Türkiye'nin hem turizmi hem sporu Erzurum'a akacak. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Erzurum'u bir marka kent haline getirdiği için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Milletvekili Deligöz de, "İbrahim Erkal ile ilkokulda sınıf ve sıra arkadaşıydım. Sanatçımız, çocukluktan beri yetenekliydi. Milletvekili arkadaşlarımızla, Belediye Başkanımızla, sanatçılarımızla, işadamlarımızla hepimiz el ele, omuz omuza verdik ve Erzurum'u şaha kaldıracağız" dedi.

BİR BAŞKADIR ERZURUM AKŞAMLARI

Kış Festivali'nde, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehir kültürünü yeniden canlandırdı. Başkan Sekmen'in kültür projelerinden biri olan "Geleneksel Erzurum Akşam Oturması" Winterfest Erzurum 2015 etkinlikleri kapsamında Erzurumluların beğenisine sunuldu. Osmanlı otağını andıran kültür evinde muhteşem bir Erzurum akşamı yaşandı. Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun birbirinden güzel orta oyunları, Erzurum Türküleri, demli çay, tel helva ve patates közlemesiyle buram buram Anadolu kokan akşam oturmasında şehir gelenekleri konuşuldu. Erzurum sohbetleri, fıkralar, türküler, delikanlı başları piyesleri, orta oyunları ve yatsılık ikramların da sunulduğu "Geleneksel Erzurum Akşam Oturması"nı Başkan Sekmen, medya mensuplarına anlattı. Sekmen, "İnanıyorum ki, el ele, gönül gönüle vererek Erzurum'un makûs talihini yeneceğiz. Şehrimizi beklenen, özlenen bir seviyeye çıkartıp marka bir şehir olacağız. İşte bu yüzden sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük bir önem veriyoruz. Festivallerde şehirde üretilen ürünler pazarlanır, işte biz de kentimizin değerlerini turizm pazarında tanıtıyoruz" dedi.

Wınterfest Erzurum 2015’in Coşkusu Sürüyor

Wınterfest Erzurum 2015’in Coşkusu Sürüyor

Wınterfest Erzurum 2015’in Coşkusu Sürüyor

Wınterfest Erzurum 2015’in Coşkusu Sürüyor

Wınterfest Erzurum 2015’in Coşkusu Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim