• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Wings for Life Dünya Koşusu’nda 2 yılda 7.1 milyon Euro yardım toplandı

Wings for Life Dünya Koşusu’nda 2 yılda 7.1 milyon Euro yardım toplandı
2004'ten beri dünyada 3 milyon kişiyi etkileyen omurilik felcinin tedavisine yönelik 124 araştırmaya fon sağlayan ve kâr amacı gütmeyen Wings For Life Vakfı,...

2004'ten beri dünyada 3 milyon kişiyi etkileyen omurilik felcinin tedavisine yönelik 124 araştırmaya fon sağlayan ve kâr amacı gütmeyen Wings For Life Vakfı, gerçekleştirdiği etkinlikler ve toplanan bağışlar ile omurilik felcine kesin tedavi bulmayı amaçlıyor.

Bunlardan biri olan Wings for Life Dünya Koşusu'nda geçen yıl 4.2 milyon Euro bağış toplanırken iki yılda toplanan bağış tutarı 7.1 milyon Euro oldu.

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak için kurulan Wings For Life Vakfı, 2004 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wings For Life Vakfı, gerçekleştirdiği etkinlikler ve toplanan bağışlar ile omurilik felcine kesin tedavi bulmayı amaçlıyor.

Omurilik felcinin çok basit kazalar sonrası herkesin başına gelebilecek bir sakatlık olduğu belirtilirken, tüm dünyada omurilik sakatlanması nedeniyle engelli olan 3 milyon kişinin olduğu açıklandı. Her yıl 250 bin kişinin omurilik zedelenmesine yol açan bir sakatlık geçirdiği de ifade edilen açıklamada, bu kadar çok hayatı etkileyen bir sorun olan omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmaların çok kısıtlı olduğu ve bunların desteklenmesi gerektiği ileri sürülüyor.

Wings for Life, bugüne kadar Harvard Tıp Fakültesi, Cambridge Üniversitesi ve Charite Berlin gibi kurumlarda yapılan 124 omurilik araştırması projesine fon sağladı. Omurilik araştırmalarının büyük çoğunluğu Kuzey Amerika ve Batı Avrupa'da gerçekleştiriliyor. Her sene Wings For Life Vakfı ortalama 250 proje başvurusu alıyor. Sıkı bir seçim sürecini geride bırakmayı başaran ve yüksek kaliteli olarak sınıflandırılan yılda yaklaşık 15-20 proje fon alabiliyor. Ve her projeye yıllık en fazla 100 bin Euro'luk finansal destek sağlanıyor. Hali hazırda 45 proje desteklenmeye devam ediyor. Bunların 14'ü 2015 yılında kabul edilen yeni projeleri, 31'i ise ikinci yılında olan projeler.

Omurilik zedelenmeleri için dünyada ilk olacak tedaviyi bulmak için çalışan "Wings for Life" Vakfı, çalışmalarına dikkat çekmek ve fon sağlamak amacıyla Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 34 ülkede aynı anda gerçekleşecek bir koşu düzenliyor. Wings For Life World Run 34 ülkede aynı anda koşulan benzersiz bir yarış. 8 Mayıs'ta koşulacak yarışın Türkiye ayağı bu yıl İzmir'de koşulacak.

Wings for Life dünya koşusunun tüm sponsorluk gelirleri ve katılım ücretlerinin tamamının doğrudan "Wings for Life" vakfının omurilik zedelenmeleri araştırmaları için ayrılan fona gittiği, amacın ise koşamayanlar için koşmak olduğu belirtildi.

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek koşuya katılımın her yıl arttığı da ifade edilirken, aralarında David Coulthard, Felix Baumgartner ve Daniel Ricciardo'nun buluduğu 400 elçinin de bu yarışın gönüllü destekçisi olduğu açıklandı. Geçtiğimiz yıl 101 bin kişinin katıldığı koşuda toplam 4.2 milyon Euro bağış toplanırken iki yılda toplanan bağışın tutarının ise 7.1 milyon Euro olduğu ifade edildi.

Cihan

Wings for Life Dünya Koşusu’nda 2 yılda 7.1 milyon Euro yardım toplandı

Wings for Life Dünya Koşusu’nda 2 yılda 7.1 milyon Euro yardım toplandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim