• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Windows 10 geliyor

Windows 10 geliyor
Windows 10, nihayet son sürümüne kavuştu. RTM sürümü olarak da anılan bu versiyon, eğer edinilen bilgiler doğru ise 29 Temmuz'da yayımlanacak

Uzun bir test sürecinden geçen Windows 10, gelen son bilgilere göre dağıtıma hazır bir halde çıkış gününü bekliyor.  

Microsoft'un geniş yelpazede pek çok kullanıcının denemesini sağladığı ve böylelikle sahip olduğu hataları ayıkladığı yeni işletim sistemi Windows 10, nihayet son sürümüne kavuştu.The Verge sitesinin firmaya yakın kaynaklardan edindiği son bilgiler, geliştirici ekibin işletim sistemini dağıtıma hazır hale getirdiği yönünde. Belirtilenlere göre ilk aşamada dağıtılacak olan sürüm, 10240 olacak. RTM sürümü olarak da anılan bu versiyon, eğer edinilen bilgiler doğru ise 29 Temmuz'da yayımlanacak olan Windows 10'un ta kendisi oluyor. Sistemi rezerve eden kullanıcıların ekranında belirecek olan sistemin bu versiyon ile örtüşeceği söylenmekte. Farklı bir çıkış planı oluşturan Microsoft, Windows 10 yüklü bilgisayarların satışı için biraz daha bekleyecek.Zira firmanın yaklaşık 2 hafta sonra satıştaki PC'lerde Windows 10'a yer vereceği belirtiliyor. Buna karşılık işletim sistemi 29 Temmuz'da lisanslı Windows 8 ve 7 sahiplerine açılmış olacak. Aslında haberde bahsettiğimiz sürümü son sürüm olarak adlandırmak yanlış olur. Düzenli bir şekilde güncelleme yayımlayacağını açıklayan Microsoft, sistemi güncel kılacağını ve böylelikle sürekli değişen sürümleri kullanacağımızı belirtiyor. Microsoft, Windows 10'u test eden kullanıcılarına yapı 10240'ı dağıtmaya başladı. Bu yapı, Microsoft'un 29 Temmuz'da piyasaya sürmeyi planladığı final sürüm niteliğinde. Windows Insider programına katılmayan kullanıcılar ise final sürüm için Windows 10'un yayınlanacağı tarih olan 29 Temmuz'u beklemek zorundalar. Insider'lar için indirilmeye sunulan yapı 10240'nin, üreticilere dağıtılacak olan RTM ile aynı olduğu söyleniyor.

Temiz kuruluma yönelik ISO dosyaları ise 29 Temmuz'a kadar ortaya çıkmayacak Windows 10'un bu yapısı her ne kadar "final sürüm" olsa da, bu terimi dikkatle kullanmakta fayda var çünkü Microsoft, işletim sistemini devamlı olarak genişletip geliştirmeyi planlıyor.Hatta 29 Temmuz'da işletim sistemini kullanmaya başlayanlar, Microsoft'un şu an hazırlamakta olduğu güncellemeleri ilk günden alacaklar.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim