• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Wilson Senior Açık Tenis Turnuvası Manavgat’ta Başladı

Wilson Senior Açık Tenis Turnuvası Manavgat’ta Başladı
13. Uluslararası Wilson Senior Açık Tenis Turnuvası, ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) Grade-A kategorisi 30 ülkeden 330'ün üzerinde sporcunun katılımıyla...

13. Uluslararası Wilson Senior Açık Tenis Turnuvası, ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) Grade-A kategorisi 30 ülkeden 330'ün üzerinde sporcunun katılımıyla başladı.

13. Uluslararası Wilson Senior Açık Tenis Turnuvası karşılaşmaları Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde Ali Bey Club Manavgat Tesislerinde yapılıyor. Turnuvada 30 ülkeden 330'un üzerinde usta tenisçi raket sallıyor. Turnuvada kadınlarda ve erkeklerde 35(+) ve 80(+) yaş grubuna kadar katılımcılar tekler, çiftler, karışık çiftler ve kaybedenlerin katıldığı teselli dallarında yarışacaklar.

TÜRKİYE'Yİ 31 SPORCU TEMSİL EDİYOR

Turnuva'da Türkiye'yi kadınlarda Deniz Gediz, Ayşe Demirkol Turan, Enise Balıoğlu, erkeklerde ise Şevket Ahmet Atalık, Mehmet Savaşan, Hüseyin Sagıfoğlu, Turgay Soysal, Bülent Dündarülgen, Besim Can Önel, Suat Hayri Yener, Tarık Fırıncı, Levent Turan, Hüseyin Cimcöz, Cüneyt Genç, Ümit Aksoy, Ali Göreç, Hasan Saim Şen, Ömer Uslu, Mehmet Yalçın, Ali Teziş, Ahmet Naci Demirkol, Hasan Danışment, Patrick Clarke, Nafiz Yılmaztürk, Osman Vardar, Zühtü Sezer, İbrahim Şımbıl, Tuncer Aksoy, Abdurrahim Eksik, İsmail Serim, Kaya Karamehmet olmak üzere 31 sporcu temsil ediyor. Ali Bey Club Manavgat tesislerinin 63 tenis kortunda devam eden turnuvanın ardından ödül töreni yapılacak. Yarışmalarda Türkiye Tenis Federasyonu'ndan (TTF) Tufan Tercan yönetiminde 9 Türk hakem maçlarda görev yapıyorlar.

Açılış seremonisinde bir konuşma yapan Turnuva Direktörü Sabine Schmitz, yeni bir turnuva formatıyla hafta boyunca centilmence, birinci sınıf ve çekişmeli maçlar oynanacağına inandığını söyledi.

Ali Bey Club Manavgat Genel Müdürü Kerem Kutbay, 13. kez tesislerinde düzenlenen bu turnuvanın bu yıl ilk kez Grade-A kategorisine yükseldiğini ve yine Ali Bey Club tesisleri olarak kendilerinin bu organizasyonu yapmalarından mutluluk duyduklarını ifade etti. Kutbay, ülkemizin turizm sezonunun iyi gitmemesinden dolayı katılımcı sporcu sayısının biraz düşmesine rağmen, yine de 330'un üzerinde sporcuyu misafir etmenin gururunu yaşadıklarını ve katılımcı oyuncuların da mutlu olduğunu dile getirerek; "İlk defa 2004 yılında tesislerimizde gerçekleştirilen ve çok sevilen Senyorlar turnuvası, zamanla tenis sezon başlangıçlarının zirvesine oturmuştur. Birçok profesyonel turnuva ve ITF Dünya Şampiyonalarına ev sahipliği yapan organizasyon sahipleri olarak 63 tenis kortu ile Ali Bey Hotel & Resort ve Patricio Travel denli büyük organizasyonlar için gerekli tecrübeye sahiptir. Bu da bir yandan katılımcı sayısının sürekliliğini arttırırken, diğer yandan da organizasyonun düzgün ve verimli çalışmasının garantisidir." diyerek, bu turnuvanın uzun yıllar devam etmesini diledi.

Patricio Travel Genel Müdürü Wolfgang Riedl ise, 2016 yılının firmaları için bir jübile yılı olduğunu ve Türkiye'de Ali Bey Club Manavgat'ta 20 yıldır birlikte hizmet verdiklerini ve bunu büyük bir gururla kutladıklarını ifade etti. Riedl, bu mega turnuvanın ünlü ziyaretçilerinin de olduğunu ve her yıl iddialı amatör oyuncular yanında aynı zamanda var olan en iyi 10 oyuncusu ile Senior dünya şampiyonlarının da bu organizasyonda yer aldığına dikkat çekti. Reidl, ilk kez 2004 yılında 84 oyuncu ile başlayan bu turnuvanın zirveye çıkarak dünyanın en büyük turnuvalarından biri olmayı başardığını ve sayılı turnuvalar arasında yerini kabul ettirdiğini ifade etti. Dünyada yaşanan ağır Politik şartlara rağmen 30 ülkeden 330'un üzerinde oyuncunun katılımı karşısında çok mutlu olduğunu kaydeden Riedle; "Bu yıl turnuvanın yükseldiği Grade-A kategorisi neredeyse dünya şampiyonası ayarındadır. Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 15 daha az katılım olmasına karşın turizmin Türkiye'de düşüşte olması da göz önüne alındığında yine de katılımın fantastik olduğunu düşünüyorum. Turnuva yönetiminde ise Alman ve Türk çalışma arkadaşlarımız çok iyi bir uyum içerisinde başarıyla bu büyük organizasyonu gerçekleştirmektedirler. Türk tenisine gelince her yıl gelişen ve yükselen bir spor haline gelmekte ve bizler de bu gelişime katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de düzenlenen bu turnuvalar aynı zamanda turizmin gelişimine de katkılar sağlamaktadır" diye konuştu.

Açılış törenine Ali Bey Club Manavgat Genel Müdürü Kerem Kutbay, Tenis Acentası ve Tenis Okulu Patricio Travel Genel Müdürü Wolfgang Riedl, Wilson Avrupa Satış Menejeri Tobias Kufner, yeni Turnuva Direktörü Sabine Schmitz ile asistanı Prof. Dr. Eberhard Mensing, ITF Başhakem Gold Badge Norbert Peick ve asistan hakemler ITF Silver Badge Manuel Weiss ve Victor Chernov, Oyuncu Temsilcileri Horst-Dieter van de Loo, Manfred Hudstorfer, Alexej Karpenko, Radka Martinicova ve Göran Sundh, Patricio Travel'den Mirjam von Rhein ile Nicolina Dalic, Ali Bey Club Spor Organizasyonundan Katja Donath, kort görevlileri ve sporcular katıldı.

Wilson Senior Açık Tenis Turnuvası Manavgat’ta Başladı

Wilson Senior Açık Tenis Turnuvası Manavgat’ta Başladı

Wilson Senior Açık Tenis Turnuvası Manavgat’ta Başladı

Wilson Senior Açık Tenis Turnuvası Manavgat’ta Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim