• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Westfalenhallen Dolup Taşıyor

Westfalenhallen Dolup Taşıyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenmekte olan Her Yönüyle...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenmekte olan Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı.

Etkinliklerin düzenlendiği Westfalenhallen, özellikle hafta sonu olması münasebetiyle dolup taşıyor. Cumartesi günü gişelerin önünde uzun kuyruklar oluştuğu görülürken, katılımcılar salonda programdan programa koşuyor.

Etkinliklerle ilgili olarak değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Almanya'da bu etkinlikleri düzenlemekteki birinci amaçlarının gurbetteki Türklerle kucaklaşmak olduğunu kaydederken, "Buraya, özellikle üçüncü ve dördüncü kuşak kardeşlerimizle kucaklaşmak için, ait oldukları kültürleri onlara sunmak için geldik. Hafta sonu olması münasebetiyle yoğun bir ziyaretçi akını yaşanıyor. Avrupa'daki sadece Trabzonlu ya da Karadenizliler değil, memleketimizin her bölgesinden insanlar buraya geliyor. Katılımcılar içinde genç kitle çoğunluğu oluşturuyor ve bu da bizi çok mutlu ediyor. Westfalenhallen'de Trabzon'un kültürünü, değerlerini sergiliyoruz. Seranderden tutun da mısır öğüten el değirmenine kadar tüm kültürümüzü Avrupa'nın göbeğinde gözler önüne seriyoruz. Halkoyunları ve mehteran gösterileri, konserler, paneller ve söyleşilerle Trabzon'umuzu katılımcılara aktarıyoruz" diye konuştu.

24 Şubat'ta başlayan etkinliklerin 28 Şubat akşamı tamamlanacağını hatırlatan Gümrükçüoğlu, "Avrupa toplumunda bu tür etkinliklere hafta sonunda, hafta içine göre çok daha ciddi oranda katılım oluyor. Bugün Cumartesi ve etkinliklerimiz ziyaretçi akınına uğruyor. Yarın, yani Pazar günü daha da kalabalık olacağını tahmin ediyoruz. Avrupa'nın göbeğinde hemşehrilerimizle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, etkinlikler süresince gerek Trabzon'un kardeş şehri olan Dortmund ile gerçekleştirilecek olan ikili çalışmalar, gerekse Trabzon'da yapmayı planladıkları projeler hakkında önemli ön çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

TRABZON'UN KÜLTÜRÜ AVRUPA'DA SERGİLENİYOR

Etkinliklerin başladığı 24 Şubat'tan itibaren her gün halkoyunları ve mehteran gösterileri, resim, fotoğraf ve karikatür sergileri, konserler, panel ve söyleşiler düzenleniyor. Etkinlik alanında bulunan stantlarda Trabzon'un ve ilçelerinin kültürel değerleri katılımcılara arz ediliyor.

Böylesi bir etkinlikte kültür-sanat faaliyetlerinin ön plana çıkarılmasından son derece memnun olan katılımcılar etkinliklerin düzenlenmekte olduğu Westfalenhallen'e akın ediyor.

Westfalenhallen Dolup Taşıyor

Westfalenhallen Dolup Taşıyor

Westfalenhallen Dolup Taşıyor

Westfalenhallen Dolup Taşıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim