• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Wesley Sneijder: Fedakârlık yaparım

Wesley Sneijder: Fedakârlık yaparım
Arena’daki Fenerbahçe derbisinde attığı iki muhteşem golle takımını zafere taşıyan Wesley Sneijder, Sarı-Kırmızılı camianın şu sıralardaki 1 numaralı gündemi.

Arena’daki Fenerbahçe derbisinde attığı iki muhteşem golle takımını zafere taşıyan Wesley Sneijder, Sarı-Kırmızılı camianın şu sıralardaki 1 numaralı gündemi. Bir süredir yeni sözleşme yapılması yönünde girişimleri olan Hollandalı futbolcu, alacakları geç ödenmesine karşın FIFA’ya başvurmayarak takdir kazanmıştı. Son görüşmeler neticesinde iş daha farklı bir boyuta taşındı. Ünal Aysal’ın Sneijder’le sözleşme uzatmak istediği, ancak kararı yeni yönetime bıraktığı biliniyor. Yeni ekibin de Sneijder’le yola devam etmek istediği ifade ediliyor. Peki yıldız oyuncu cephesinde durum ne... Konuyu, Sneijder’in menajeri Guido Albers’le konuştuk. İşte Albers’in, içinde Sneijder’in sözlerinden pasajlar da bulunan FANATİK’e özel açıklamaları...

10 numarada oynamalı

“Wesley Galatasaray’da kesinlikle mutlu. Kulübü, camiayı, taraftarı çok seviyor. İstanbul hayranı, ayrıca kariyerini Türkiye’de devam ettirdiği için de çok şanslı görüyor kendisini. Futbol da oynamak istiyor, 
parasının karşılığını vermek de... Taraftarı coşturmak istiyor, bunu en iyi yapabileceği yer 10 numaradır. Yerinde oynarsa Galatasaray’a neler katabileceğini Fenerbahçe maçında da gördük...”

Ön liberoda yapamaz

“Sneijder Dünya Kupası’ndan önce gerçekten iyi bir çıkış yakaladı, Mancini de kendisine biraz destek çıktı ve Sneijder coştu. Hatta o dönemde bile 10 numara oynamadı sol kanatta serbest oynadı. Ama o haftalarda takım arkadaşları onu anladı, özellikle ayağına top oynayarak onun en çok sevdiği pozisyonları yarattı, böylece takıma daha çok şey verdi. Sneijder forvet arkası bir oyuncu, orta sahanın arkasında oynayamaz bunu herkes biliyor. Tamam Selçuk ve Melo da yıldız oyuncular, fakat Wesley, Dünya Kupası finallerinde finali ve üçüncülüğü 10 numaralı pozisyonda kazandı...”

Hocanın görevi belli

“Bir teknik adamın en büyük görevi stada gelen taraftarı mutlu etmektir. Prandelli’nin görevi Galatasaray’a iyi top oynatarak başarı kazanmaktır. Ve en önemlisi öyle güzel futbol oynatacaksın ki, stada 40 bin kişinin gelmesini sağlayıp onları coşturacaksın. Galatasaray Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri. Bu coşkuyu yakalaması için her şey mevcut, Prandelli takımının ayarıyla fazla oynamadan futbolculardan en çok verimi çıkarmak zorunda...”

Seçimleri bekliyoruz!

“Galatasaray Yönetimi yeni sözleşme yapmak istedi. 3 yıllık yeni sözleşme... Sneijder bana tam olarak şunları söyledi: ‘Ben burada çok mutluyum. Galatasaray’ı çok seviyorum, İstanbul’a hayranım ve kariyerimi burada sürdürmek istiyorum. Kulübün finansal Fair-Play nedeniyle sıkıntı çektiğini biliyorum, o yüzden ben bu muhteşem camianın bir parçası olmaya devem etmek için fedakârlık yapmaya hazırım. Alacağım parada indirime gidebilirim...’ Oyuncumun bu isteğini yönetime iletecektim ki araya seçimler girdi. Fakat bir şey kesin, Sneijder Galatasaray’da kalmak istiyor, takıma daha faydalı olmak istiyor.”

Gol olacağını hissetmiş

“Wesley, Fenerbahçe maçındaki galibiyetin kendisine mâl edilmesinden de rahatsız. Bu konuyu konuştuğumuz sırada, ‘Attığım goller nedeniyle beni kahraman ilan ediyorlar, fakat bir şeyi unutuyorlar. Biz 
kısmen istediğimizi ortaya koymadığımız bir maçta son dakikaya kadar galibiyeti kovaladık. Bunu takım halinde yaptık. Ben bu golleri daha önce çok defa attım. Zaten şutu çektiğimde gol olacağını her iki vuruşta da önceden anlamıştım’ dedi ve bu da takımına ne kadar bağlı olduğunu gösterir.”

'Evet biz şanslıyız'

Haber Müdürümüz Mehmet Demircan ile Sneijder’in menajeri Guido Albers arasında ayrıca şu ilginç diyalog yaşandı:

DEMiRCAN: Sneijder’in parasını alamama meselesi ve FIFA’ya gideceği haberleri doğru değil herhalde.

ALBEERS: Kesinlikle doğru değil. Parasının tamamını aldı. Bu konuda kulüple herhangi bir sorunu yok.

DEMiRCAN: Siz çok şanslısınız, çünkü yerli birçok oyuncunun uzun süredir para almadığını duyduk.

ALBERS: Evet haklısınız bu konuda biz şanslıyız.

 

KAYNAK:FANATİK

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim