• BIST 9538.72
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Weilburg Belediye Başkanı Schick, Kızılcahamam’ı ziyaret etti

Weilburg Belediye Başkanı Schick, Kızılcahamam’ı ziyaret etti
Weilburg Belediye Başkanı Hans-Peter Schick, Ankara Kızılcahamam'a resmi ziyarette bulundu.

Weilburg Belediye Başkanı Hans-Peter Schick, Ankara Kızılcahamam'a resmi ziyarette bulundu.

Weilburg Belediye Başkanı Hans-Peter Schick resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Kızılcahamam'da makam ziyaretlerinde bulundu. Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan ve Genel Koordinatör İhsan Taşer ile kahvaltı eden Schick, resmi temaslarda bulunmak üzere Belediye Başkanlığına geçti. Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney'i makamında ziyaret ederek, Kızılcahamam'a en son üç yıl önce geldiğini ve o zamandan bu güne ilçede çok güzel gelişmeler olduğunu söyledi. Güney, Schick'e yapılan yatırımları ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi.

Gerçekleşen ziyaretin ardından Schick'in, Kızılcahamam'da bir camide cuma namazına gitmek istediğini belirtmesi üzerine Yabanabad Camii'ne gidildi. Daha sonra TOKİ Blokları'na çıkan Schick ilçeye kus bakışı bakarak yeni yapılacak projeler hakkında da bilgi aldı. Kaymakamlık'a geçen Schick, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız tarafından karşılandı. Ziyarette 15 Temmuz'da Kızılcahamam'da şehit olan vatandaşlar için başsağlığı dileklerinde bulundu ve kendisinin "Türkiye'deki kardeş şehri olan Kızılcahamam'a ziyarete gideceğim dediğimde bana güvenli olmayabilir gitme diye telkinde bulunanlara, Hayır kardeşlik bunu gerektirir dedim. Geldim gördüm ki insanlar burada huzur ve güven içerisinde yaşıyorlar. Ülkeme döndüğümde sizin misafirperverliğinizi ve güvenlik konusunda hiç endişelenmeden gidebileceğinizi söyleyeceğim" dedi.

Mehmet Yıldız ise "15 Temmuz'dan sonra Türkiye Cumhuriyeti ile beraber birbirine daha da kenetlenerek içindeki hainleri temizlemiş ve çok daha güvenli bir duruma gelmiştir. Bugün Brükselde, Paris'te, Nice'de insanlar ne kadar güvenli ise İstanbul, Ankara ve Kızılcahamam da o kadar güvendedir" diye konuştu. Schick, Yıldız'a samimi konuşmalarından dolayı teşekkür etti. Yıldız günün anısına bir hediye takdim etti.

Ziyaretlerin ardından 18.00 de konuk heyet onuruna Swiss otelde akşam yemeği verildi. AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kızlılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kızılcahamam Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye meclis Üyeleri Kemal Öztürk, İbrahim Yıldız, Murtaza Güngör, Yusuf Şengül, Songül Ergelen, Günaydın Yüce, Genel Koordinatör İhsan Taşer, Swiss otel yönetim kurulu Başkanı Ali Yeşil ve yönetim kurulu üyesi Yusuf Öztürk'ün katılımıyla sıcak bir ortamda gerçeklesen yemekte önümüzdeki yıl yapılacak projeler hakkında görüşmeler yapıldı. Güney katılımlarından dolayı bölge İşler'e, Yıldız'a, misafir Belediye Başkanı ile heyetine ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Gerçekleştirilen akşam yemeğinde konuşma yapan Schick, "2008'de Weilburg'tan Kızılcahamam'a koşu yaptık bizim için kardeşlik çok önemlidir. Kardeşlik şehirlerin barış ve sükuneti için çok önemlidir bu vesile ile birbirimizi tanıyoruz, bugün makamında ziyaret ettiğimiz sayın kaymakam beyin konuşmasından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Weillburg'da Alman halkından sonra ikinci büyük grup Türklerdir. 13 bin 500 nüfusun bin kişisi Türklerdir. Bizim onlarla iyi olmamız sizlerden öğrendiklerimizi yaşamakla oluyor. Eskiden Türkler bana o başkan derlerdi şimdi bizim başkan diye hitap ediyorlar bu durum bizim ve Türk vatandaşlar açısından sevindiricidir. Bugünlerde burada buluşmamız dostluğumuzun göstergesidir. Gündüz ki toplantılarımızda konuştuğumuz 3 önemli konu hakkında elimden geleni yapacağım, sizden de ileriye yönelik olarak ilçem için sosyal alanda iş birliği yapmak istiyorum. Öğlen şehrinize kuşbakışı baktım tespitim şudur şehir dış çemberde büyüyor ve yenileniyor içerde ise gelişiyor esnafınızdan dostlarımla görüştüm işlerinin iyi gittiğini söylediler bu durum da sizin için sevindiricidir. Gittiğiniz istikamet çok doğrudur ben sayın bakana yemeğimizi onurlandırdığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Weilburg Belediye Başkanı Schick, Kızılcahamam’ı ziyaret etti

Weilburg Belediye Başkanı Schick, Kızılcahamam’ı ziyaret etti

Weilburg Belediye Başkanı Schick, Kızılcahamam’ı ziyaret etti

Weilburg Belediye Başkanı Schick, Kızılcahamam’ı ziyaret etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim