• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Vuslat Derneği, Yazar Ramazan Kaya Hocayı Konuk Etti

Vuslat Derneği, Yazar Ramazan Kaya Hocayı Konuk Etti
Erzurum Vuslat Derneği faaliyetlerine devam ediyor. Sosyal yardımlar dışında kültürel faaliyetlerde büyük önem veren dernek, Yazar Ramazan Kaya Hocayı...

Erzurum Vuslat Derneği faaliyetlerine devam ediyor. Sosyal yardımlar dışında kültürel faaliyetlerde büyük önem veren dernek, Yazar Ramazan Kaya Hocayı konuk etti.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen sohbette, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV)'in hayatını ve sahabeleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.

Vuslat Derneği Onursal Başkanı M. Şevket Gökşan, Vuslat Derneği Genel Başkanı Muhsin Keleş, Vuslat Derneği Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur ve çok sayıda dernek üyeleri ile vatandaşların katıldığı sohbet, gece geç saatlere kadar sürdü. Manevi atmosferin hat safhaya ulaştığı sohbeti, katılımcılar pür dikkat dinledi.

PROJEMİZ HAYAT BULUYOR

Program öncesinde kısa bir selamlama konuşması yapan Vuslat Derneği Erzurum İl Koordinatörü Cemil Uygur, Vuslat Derneği'nin Türkiye'nin her şehrine yapmayı planladığı ve Erzurum'da ilki yapılacak olan İslami İlimler Külliyesi'nin projesinin emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

Projeye destek veren siyasilere ve hayır sahiplerine teşekkür eden Uygur, dernek olarak şu anda 850 öğrencinin 3 öğün yemek, yurt ve diğer temel ihtiyaçlarını hayırseverler tarafından karşılandığını vurguladı.

Uygur, şöyle konuştu: "Ücretsiz eğitim ve barınma desteğimizin yanında umut gıda marketlerimizde ciddi anlamda Erzurum'da fakir fukara binlerce kardeşlerimize ulaşmaktayız. Daha fazla neler yapılabilir diyerek, her mahalleye bir kız bir erkek medrese yapılması ve yine başta değerli hocamız, genel merkezimiz ve onursal başkanımızın destekleriyle külliye projemiz hayatiyete geçecek. İlkini de Allah nasip ederse Erzurum'da kuracağız. Hocamızın talimatıyla resmi prosedür aşıldığı taktirde 30 Nisan'da hep beraber Erzurumlular ile bu davaya gönül verenlerle bu davaya katkı sağlayanlarla birlikte temellerin atacağız. Bu konuda bize katkı sunan AK Parti Milletvekillilerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Aziziye Belediye Başkanımız hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Onların destekleriyle kuracağımız külliye diğer illerimize de örnek olacaktır. Çocuklarımız dinimizin nuruyla, hoşgörü, sevgisi ve sonsuz ahlakıyla eğitim alacak. Dinimizin temel kurallarından uzaklaştıkça kargaşa, krizler çıkmaktadır. Bugün bunu en iyi şekilde görmekteyiz. İnşallah gelecek nesil ülkemizi, bayrağımızı çok ileri seviyelere taşıyacaktır."

Vuslat Derneği, Yazar Ramazan Kaya Hocayı Konuk Etti

Vuslat Derneği, Yazar Ramazan Kaya Hocayı Konuk Etti

Vuslat Derneği, Yazar Ramazan Kaya Hocayı Konuk Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim