• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Vurucu: “Türk Kadının Önünde Hiçbir Engel Yok”

Vurucu: “Türk Kadının Önünde Hiçbir Engel Yok”
Hatay'ın Belen İlçe Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Günümüzde Kadınların Sık Karşılaştığı Sağlık Sorunları" konulu konferans...

Hatay'ın Belen İlçe Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Günümüzde Kadınların Sık Karşılaştığı Sağlık Sorunları" konulu konferans düzenledi.

Belediye konferans salonunda gerçekleşen programa İskenderun Gelişim Hastanesi'nden Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kadriye Çiçekli, Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak ve Uzman Klinik Psikolog Gamze Uygun konuşmacı olarak katıldı.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, konferans öncesinde kadınlara hitaben yaptığı konuşmasında Türk kadınının siyasal alanda temsil hakkını birçok batılı ülkelerden önce elde ettiğini belirterek siyasal haklar bakımından bugün, Türk kadınının önünde hiçbir engel olmadığına dikkat çekti.

İslam dininin de kadınlara önem verdiğine vurgu yapan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, "Bu önem "Cennet anaların ayakları altındadır" sözü ile daha da anlam kazanıyor. Bizim toplum olarak aşmamız gereken kadına karşı önyargı, ayrıcalık ve zihindeki engellerdir. Kadınlarımızın; siyasette, ön plana çıkması demokrasimiz için de önemli bir unsurdur. Bugün, siyasal haklar bakımından toplumumuzun en üretken kesimi olan kadınların, karar alma ve yönetim mekanizmalarına katılma konusunda, dışlanmasına, ayrımcılığa maruz kalmasına, asla izin veremeyiz. Sizler bizim için değerlisiniz. "Sizlersiz bir siyaset, sizlersiz bir demokrasi sadece sizin için değil toplumumuz için de büyük bir eksikliktir. Kadınların zekâlarıyla, birikimleriyle, potansiyelleriyle, duygusal zekalarıyla, şehirlerin mimarisine, estetiğine, sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayacağına olan inancımla sizlerin, Dünya Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Belen Belediyesi olarak düzenleyeceğimiz etkinliklerimizde de sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Yapacağımız her etkinlik, Belen'imizin modernleşmesine de katkı sunacaktır" dedi.

Başkan Vurucu'nun ardından hekimler kendi uzmanlıklarla ilgili konferans sunumu yaptılar. Konferans soru cevap şeklinde sürdü.

Vurucu: “Türk Kadının Önünde Hiçbir Engel Yok”

Vurucu: “Türk Kadının Önünde Hiçbir Engel Yok”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim