• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Vursavuş’a “Taş Bebek” Sürprizi

Vursavuş’a “Taş Bebek” Sürprizi
Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün Müze ve Sergi Salonunu gezdiler.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün Müze ve Sergi Salonunu gezdiler.

AYAMDER üyeleri, geleneksel Türk el sanatlarını yaşatma, aslını bozmadan modernize etme, bu değerleri ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtma vizyonuyla 43 yıldır faaliyet yürüten Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün çalışmalarının yer aldığı müze ve sergi salonunda yer alan el emeği, göz nuru eseri ilgiyle izlediler. Dernek yönetim kurulu üyesi müteahhitler, Osmanlı kadın kıyafetlerinden, padişah kaftanlarına, yörük süslemeli kıyafetlerinden, iğne oyalarına, Cumhuriyet kadını kıyafetlerinden, Osmanlı şerbet bardakları ve bardak zarflarına, Hilye-i Şerifler, cami ve saray kapılarından, Osmanlı armalarına kadar sayısız eserin bulunduğu müzeyle ilgili enstitü müdürü Meral Altınkaya'dan bilgi aldılar.

AYAMDER yönetim kurulu üyeleri, Olgunlaşma Enstitüsü Müze ve Sergi Salonu'nu gezerken bir sürprizle de karşılaştılar. Adana'nın unutulmaz sanatçıları, iş adamları, yazarlarının taştan minyatür bebeklerin bulunduğu vitrinde Mustafa Fidan Vursavuş'un, bir fotoğrafından esinlenerek çalışılmış minyatür taş bebeği görünce AYAMDER yöneticileri şaşkınlıklarını gizleyemediler. Müteahhitler, taş bebeği uzun süre inceleyip esprili yorumlar yaparken AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş ise sürpriz çalışmadan duyduğu mutluluğu dile getirip, enstitü müdürü Meral Altınkaya'ya, bu ince davranışından dolayı teşekkür etti.

ADANA'NIN TANITIMINA KATKIDA BULUNAN KİŞİLER MÜZEDE

Meral Altınkaya ise, Adana'nın gelişmesi ve tanıtımı için katkıda bulunan kişilerin taş bebeklerinin müzede sergilendiğini belirtti. AYAMDER Başkanı'nın taş bebeğini de da kentin tanıtımına olan katkısı nedeniyle sergilediklerini kaydeden Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya, "Müzemize ziyaret gerçekleştirmek isteyen herkese uzman rehberlerimiz eşliğinde hafta içi mesai saatlerinde gezebiliyorlar. Türkiye'de marka tescili, kalite belgesi ve 5 alanda patenti olan tek kurum özelliğini taşıyan enstitümüzdeki eserler, öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve öğrencilerimizin el emeği, göz nuru ürünleridir" dedi.

Daha sonra AYAMDER Yönetim Kurulu, Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün Toplantı Salonunda 2015'in son olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 2015 yılı faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2016 yılında yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.

Vursavuş’a “Taş Bebek” Sürprizi

Vursavuş’a “Taş Bebek” Sürprizi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim