• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Vural: Türkiye’nin menfaati olan her yerde her zaman birlikte olmalıyız

Vural: Türkiye’nin menfaati olan her yerde her zaman birlikte olmalıyız
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye'nin tehditler karşısında iktidar ve muhalefeti ile beraber birlik ve bütünlük içerisinde bu meselelere karşı...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye'nin tehditler karşısında iktidar ve muhalefeti ile beraber birlik ve bütünlük içerisinde bu meselelere karşı ortak bir tavır sergilenmesini istediklerini açıkladı. Bu ortak tavrın inşa edilmesi gerektiğini belirten Vural, "Türkiye'nin bundan sonraki dönemde nasıl gideceğini, hangi yanlışlardan döneceğinizi nasıl bir politika uygulayacağınızı paylaşın. Türkiye'nin menfaati olan her yerde her zaman birlikte olmalıyız." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi. Bugün ki durumda önemli olanın Türkiye'nin ne yapacağı olduğunu belirten Vural, "Adalet ve Kalkınma Partisi'ni sesleniyorum bugüne kadar yaptıklarınızın bedelini ödüyoruz zaten. Bu tablo sizin eseriniz. Ama önemli olan bundan sonraki tablo konusunda bedelinin çok daha büyük olacağını düşünerek bu konuda muhakkak milli bir politika takip etmeye devam edin." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Türkiye'nin yol ayrımı nettir. Ya kendi sorunlarıyla boğuşan bir ülke olacağız ya da bölgedeki krizlere öncelikle güçlü demokrasiyle cevap veren güçlü bir ülke olacağız" dediğini belirten MHP Grup Başkanvekili, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Doğru diyorsun. AKP'nin Türkiye'yi getirdiği ortama bakın. Bırakın uçurumu savaşın eşiğinde geldik. Bombalar patlıyor. Değerli yalnızlık dediğiniz züğürt tesellisi ile avunur hale geldiniz. Dünya lideri konumundan bütün liderlerin karşısında lider konumuna geldiniz. Terör örgütleri cirit atmış, müttefiklerin adını terör örgütlerinin adıyla anıldığı ülke haline gelmiş. Gerçekten Türkiye mi PYD'mi diye ABD'ye sorduğumuz bir ülke konumuna geldik. Sen hangi ülkeden bahsediyorsun. Davutoğlu böyle ahkam kesmeyi boşver. Bunları boşver. Bu tablodan nasıl çıkacağız. Geleceğe nasıl, geçmişte yaptıklarınız belli zaten. Senden önce herhalde başka iktidar yoktu. 14 yıldır Türkiye'yi yönetiyorsun. Davutoğlu'nun millilikten bahsetmesin. Sözü sayılan ülke falan filan bunları geç."

Türkiye'nin geldiği bu konumda büyük laflar edilmemesi gerektiğini anlatan Oktay Vural, "O noktalara gelme. Biz bu eksende Türkiye'nin bu tehditler karşısında iktidar ve muhalefeti beraber birlik ve bütünlük içerisinde bu meselelere karşı ortak bir tavır sergilenmesini istiyoruz. Bunu inşa etmeye Türkiye'nin bundan sonraki dönemde nasıl gideceğini, hangi yanlışlardan döneceğinizi nasıl bir politika uygulayacağınızı paylaşın. Türkiye'nin menfaati olan her yerde her zaman birlikte olmalıyız." diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim