• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Vural: Türkiye içerde ve dışardan silahlı ve siyasi kumpasa sokuldu

Vural: Türkiye içerde ve dışardan silahlı ve siyasi kumpasa sokuldu
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye, içerde ve dışardan silahlı ve siyasi kumpasa ve türbülansa sokulmuştur." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye, içerde ve dışardan silahlı ve siyasi kumpasa ve türbülansa sokulmuştur." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Diyarbakır seferini yapan yolcu uçağına PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldığını belirterek, "Bunlar insanlık düşmanı olduğu kadar bu millete de düşman" diye konuştu. Emperyalist güçlerle işbirliği yapıldığını anlatan Vural, bu meselenin Kürt sorunu değil emperyalistlerin bir tuzağı olduğunu ifade etti.

"Bu ihanet şebekesi senaryosuna karşı herkesi aynı safta olmaya davet ediyoruz." diyen Vural, çözüm sürecinin geldiği noktanın hendekli özerklik olduğunu ifade etti. Türkiye'nin ortaya konulan oyunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Vural, İmralı tutanaklarında öz savunma güçlerinin kurulacağının yazdığını kaydetti.

Öcalan'ın yol haritası ise PKK terör örgütünün asıl amacının Türkiye'yi bölmek olduğunun ortaya çıktığını anlatan Vural, "Bu alt yapı kurulurken; Adalet ve Kalkınma Partisi ne yapıyordu? Bu silahlar evlere stoklanırken bu hükümet ne yapıyordu; soruyorum. Gerçekten çok kritik dönem yaşıyoruz. Herkesin çok uyanık olması lazım. Türkiye'nin bir bölümünü Rojova'laştırmaya karşı, üniter devlet için milli bir tavır ortaya konmalıdır." diye konuştu.

Bu hendek kazanları cesaretlendirenlerin çözüm sürecini yapanlar olduğunu dile getiren Vural, "İhanet içerdense kapı kilit tutmaz." değerlendirmesinde bulundu. AK Parti Diyarbakır Milletvekilinin özerklik ve öz yönetimin olabileceğini söylediğini hatırlatan Vural, "Hendek değilde başka yolla gelebilirsiniz diye cesaretlendiriyor. PKK'nın özerklik rüyaları besleniyor." dedi.

Özerklik ve öz yönetim iddialarını hendeğe gömmek için güvenlik güçlerinin mücadele ettiğini belirten Vural, Ankara'da ise öz yönetim, özerklik taleplerinin dile getirildiğini, çözüm sürecinin yeniden pişirilmeye çalışıldığını vurguladı. "Bugüne kadar olan bitenden ibret almadınız mı?" diye soran Vural, AK Parti iktidarının yaptığı açıklamaların gece gündüz terörle mücadele eden asker ve polisi zayıflattığını, arkadan vurduğunu anlattı.

Çözümcülerin bir elinin işte, bir elinin de PKK ve teröristbaşı ile oynaşta olduğunu belirten Vural, "Bu açıklamalar, terörle mücadele konseptinden uzaklaşarak yeni bir sürece evrimleşmemelidir. Bu olursa, çok daha vahimini yaşarız. (AK Parti Sözcüsü) Ömer Çelik'in sözleri terörle mücadaleyi sabotedir, akamete uğratmaktadır." şeklinde konuştu. Vural, AK Parti iktidarının KCK'yı kendi kurdukları yapının bir parçası olarak görüp görmediklerini sordu.

Bir delikten iki defa ısırılmayacağını vurgulayan Vural, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Moskova ziyaretini eleştirdi. Türkiye'ye yön tayin etme densizliğinde bulunulduğunu ifade eden Vural, cahil ve küstahça açıklamalar olduğunu söyledi.

Lozan anlaşmasında belirtilen azınlıklar dışında hiçbir azınlık olmadığını dile getiren Vural, "Aklını başına al. Bu Türk düşmanlığının nerden kaynaklandığını biliyoruz. HDP Kürt kardeşlerimizin tek temsilcisi değildir, olmayacaktır. Moskova'dan Türkiye'ye parmak sallıyorlar. Siyasi uzantısının başkanı Moskova'da Berlin Konferansında alınan kararları hatırlatan cümleler sarfetmiştir." diye konuştu.

Azınlıklar yoluyla Osmanlıyı parçalayan zihniyetin bugün Kürt meselesi üzerinden Türkiye'yi hedef aldığını dile getiren Demirtaş, Türkiye partisi diye allanıp pullananların Moskova'nın ihanet dehlizlerinde Türkiye'nin kuyusunu kazıyorlar olduklarını belirtti.

Bu zihniyetin haddini çoktan aştığını ifade eden Vural, "Hukuk devleti, savcılar ne yapıyor? Yemin etmeyen birini hangi dokunulmazlık zırhı koruyor, kimler koruyor?" değerlendirmesinde bulundu. Herkesi Türkiye demeye, siyasi ve silahlı bu girişimler karşısında hep beraber birlikte mücadele etmeye davet eden Vural, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarıyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi verdiklerini ancak TBMM Başkanı tarafından iade edildiğini kaydetti.

Darbe, montaj, kumpas diye manşetler atıldığını hatırlatan Vural, "Bu iddiaların araştırılmasını istiyoruz dedik ve araştırma önergesi verdik. Meclis Başkanı bunu da göndermiş. Yolsuzlukları soruşturalım diyoruz yok; bu darbeyi, kumpası kimler yaptı diye araştıralım diyoruz yok diyor. Meclis Başkanı, Meclis Başkanı olmaktan çıkmış milletvekillerin egemenlik hakkını yasaklayan sansürcü konuma gelmiştir." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşme talebiyle ilgili bir soruya Vural, "4 Ocak saat 14.00'de görüşme olacak. Talep sahipleri, taleplerini dile getirecektir. 60 madde konusunda bir teklif gelmiş değil. Nasıl bir irade konulduğunu bilmiyoruz." karşılığını verdi.

Bir başka soru üzerine de Vural, "Al Başkanlığı, ver Özerkliği. Amaç ve hedef olmayınca, hendeklerle amaca ulaşamayınca Anayasa değişikliği ile ortaya koymaktır. Bu siyasi tartışmalar, Anayasa değişikliği ekseninde yapmaya çalışıyorlar. Askerin, polisin kanı ve canıyla önlediğini, bir anayasa değişikliğiyle yapmaktır. Meşru olamaz, meşru değildir. Biz mücadelemizi getirmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim