• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Vural: Savcılar ihanet ve suikast girişimi arkasındaki odakları deşifre etmeli

Vural: Savcılar ihanet ve suikast girişimi arkasındaki odakları deşifre etmeli
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecinin ihanet ve siyasi suikastın ilk kurşunu olduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecinin ihanet ve siyasi suikastın ilk kurşunu olduğunu söyledi. Savcıların millet adına bu ihanet ve suikast girişiminin arkasında bulunan bütün odakları deşifre etmesi gerektiğini söyleyen Vural, "Savcılar, arkasında kim varsa, ucu hangi devlete, nereye varıyorsa varsın bütün bunlarla ilgili bir soruşturma yapmalı ve cumhuriyetimizi kuran iradeye yönelik bu kalkışma ihanetinin sonuçlarını ibret vesikası olarak bütün milletimize deşifre etmeli. O bakımdan bu süreçle ilgili Oslo'da, İmralı'da, Dolmabahçe'de özerklik çerçevesinde anayasayı tartışarak, anayasal kurumları tartışarak suikast girişiminde bulunanlar kimlerdi, bunların belirlenmesi gerekiyor. Anayasal düzeni değiştirmek amacıyla eline silah alan bölücüleri muhatap alarak, silah stoklamasına, hakimiyet alanı oluşturmasına, vergi adı altında haraç toplamasına göz yumarak siyasi suikast girişiminin önünü açanlar kimlerdi? Bunların tespit edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi.

"Çok büyük bir ihanet ve kalkışmayla karşı karşıyayız." diyen Vural, "2014-2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenler bugün hendek kazan, özerklik ilan edenlerle beraber birlikte çözüm ortağı olmuşlardı. Bu devleti, bu milleti yönetmesi gereken devletimizin yöneticileri bugün milli egemenliğimize ve devletimize bu kalkışmayı yapanlarla beraber, birlikte yürüyorlardı. Beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını söyleyerek bugünlere geldiler. Hendeklere böyle geldiler." dedi.

HDP'NİN YERİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ DEĞİL KANDİL'DİR

İhanetin çok kapsamlı ve bu kalkışmanın çok deni olduğunu anlatan Vural, şöyle konuştu: "Bu süreç içerisinde utanmadan, sıkılmadan bu milletin egemenliğini kullanarak parlamentoya gelenler, büyük Türk milleti önünde yemin edenler, Kürdistan için adımlar atılmasını bağımsız bir devlet kurmak için adımlar atılmasını yabancıların, emperyalistlerin taşeronluğunu yapmaya gönüllü olduklarını ifade ediyor. Aslında Türkiye'nin bağrına hançer saplayan bu girişimlerle HDP'nin yeri Türkiye Büyük millet Meclisi (TBMM) değil Kandil'dir. Bu ihanet adımlarıyla ilgili savcılık soruşturma başlattı. Nedense bu soruşturma yemin ettikten sonra yapılmaya başlanmıştır. Demirtaş'ın yemininden sonra savcılık nedense bir soruşturma başlatmıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özerklik girişimi için "Yaşananlar ihanettir" diyerek çok doğru bir tespit yaptığını ifade eden Vural, "Sonuna kadar Cumhurbaşkanı'na katılıyorum. AKP sözcüsü PKK yandaşlarının özerklik ilanı ile ilgili olarak "özerklik ilanı siyasi suikast girişimidir" tespiti de doğrudur. Şimdi yapılması gereken iş bu ihanet sürecine götürenler kimlerdir, bizi bu noktalara kimler getirdi, kim getirdi. Silahlarını bırakmamalarına rağmen silahlarını bırakıyormuş gibi gösterenler kimlerdi. Cizre'ye, Silopi'ye, Diyarbakır'a, Sur'a sokaklara evlere PKK'nın hakim olmasını sağlayan bu ihanetin sürecinin aktörleri kimlerdi gelin hep beraber birlikte Cumhurbaşkanının ifade ettiği ihanettir dediği bu ihanetin peşine düşelim hep beraber. Bun bakımdan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bu ihanettir diyorsa, Türkiye'yi 13 yıldan bu yana yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi geldiği bu safhana siyasi suikast girişimidir diyorsa hep beraber birlikte bu ihanete gelen sürecin nasıl,neden geldiğini açığa çıkartmak ve bu süreçten herkesin gerekli dersi almak suretiyle bütün bunlardan elbette bir hesap sormak gerekli. Onun için savcılık bu ihanetin sonuna kadar arkasına gitmelidir." açıklamasında bulundu.

'ÇÖZÜM SÜRECİ İHANETİN VE SİYASİ SUİKASTIN İLK KURŞUNUDUR'

Göstermelik bir soruşturma istemediklerini vurgulayan Vural, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanı çok ciddi bir ihanet tespitini yapmıştır. Türkiye'yi bu güne kadar yöneten bir zihniyet dün çözüm ortağı olanlarla ilgili bunu ortaya koyuyorsa bu durumda herkese düşen görev bu ihanetin nasıl bu noktalara geldiğini ortaya koymalıdır. Çözüm süreci ihanetin ve siyasi suikastın ilk kurşunudur. Umarım savcılar aziz milletimiz adına bu ihanet ve suikast girişimini arkasında bulunan bütün odakları kim varsa, ucu hangi devlete, nereye varıyor varsın bütün bunlarla ilgili bir soruşturma yapar ve hepimiz hep beraber 2016 yılı ile birlikte 7 yıl kalan cumhuriyetimizin 2023 yılı 100. Yılında cumhuriyetimizi kuran iradeye yönelik bu kalkışma ihanetinin sonuçlarını ibret vesikası olarak bütün milletimize deşifre ediniz. O basımdan bu süreçle ilgili Oslo'da, İmralı'da Dolmabahçe'de özerklik çerçevesinde anayasayı tartışarak anayasal kurumları tartışarak suikast girişiminde bulunanlar kimlerdi, bunların belirlenmesi gerekiyor. Anayasal düzeni değiştirmek amacıyla eline silah alan bölücüleri muhatap alarak silah stoklamasına hakimiyet alanı oluşturmasını, vergi adı altında haraç toplamasına göz yumarak siyasi suikast girişiminin önünü açanlar kimlerdi bunların tespit edilmesi gerekiyor. KCK şehir yapılanmalarına göz yumarak KCK davalarının içlerini boşaltanlar KCK'lılara serbest bırakmak için yargı paketleri çıkartanlar PKK'nın kurtarılmış bölge ilan etmesine müsaade ederek suikast girişimin önünü açanlar destekleyenler kimlerdi bütün bunları AKP sözcüsü Ömer Çelik'in ifade ettiği gibi bunların sorumlularını hep beraber birlikte hukuk nezdinde deşifre etmeliyiz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim