• BIST 83.067
  • Altın 146,530
  • Dolar 3,7912
  • Euro 4,0490
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 9 °C

Vücuttan Toksin Atan Besinler

Vücuttan Toksin Atan Besinler
Doğa Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Nazlı Çelik, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan organların (karaciğer, böbrek, bağırsaklar, akciğer,...

Doğa Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Nazlı Çelik, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan organların (karaciğer, böbrek, bağırsaklar, akciğer, deri) işleyişlerini iyileştirmenin gerekli olduğunu vurguladı.

Özel Doğa Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Nazlı Çelik, vücuttan toksinleri atan besinleri sıraladı. Çelik, toksinleri, "Mikroorganizmaların salgıladıkları birtakım zehirli maddelerdir" şeklinde tanımlayarak "Toksinler suda erirler. Bu yüzden bulundukları ortamda hızla yayılırlar. Toksinlerinin vücuttan atılmasını sağlayan organların (karaciğer, böbrek, bağırsaklar, akciğer, deri) işleyişlerini iyileştirerek ve stresle mücadele ederek işe başlamak gerekir" dedi.

Çelik, vücudu toksinlerden arındıran organların işleyişini iyileştirme yollarını şu şekilde sıraladı:

"Karaciğer, böbrek ve bağırsaklar için uygun bir diyet uygulayarak akciğer için nefes alma egzersizleri yaparak Deri için terlemeyi artırarak (sauna, hamam, fiziksel egzersizler) yaparak Stresle başa çıkabilmek için de fiziksel egzersiz ve rahatlama egzersizleri yaparak işleyişi daha sağlıklı hale getirebiliriz".

Toksin arındırıcı besinlere değinen Dr. Çelik yenilmesi veya içilmesi gereken besinleri de şekilde belirtti: "Su: En önemli arınma tekniklerinden bir tanesi günlük su oranını artırmaktır. Örneğin, günde 2 litre içiyorsanız 3 litreye çıkartın. Oda sıcaklığında ya da ılık, isterseniz biraz limon suyu ekleyerek içebilirsiniz. Bitki çayları: Detoks döneminde gün boyunca bol bol yeşil çay ve bitki çayı için. En faydalıları: Zencefil, kekik, meyan kökü, nane, biberiye, mürvet, ayrıkotu, dişbudak, dulavratotu, erkeçsakalı, ısırgan otu ve yabani menekşedir. Sebzeler: Avokado, enginar, kırmızı pancar, karnabahar, sarımsak, soğan, yeşil soğan, kabak, rezene, domates, yeşil biber, kereviz sapı, pırasa, lahana, Brüksel lahanası, maydanoz, tereotu, yeşil salata, roka, kuşkonmaz, brokoli, hindiba, yeşil fasulye, siyah turp, kereviz, pazı, kara lahana, pırasa, taze bezelye, kuzu kulağı, ıspanak, beyaz şalgam, havuç, taze mısır, yer elması. Meyveler: Elma, kivi, erik, üzüm, ananas, mango, kayısı, muz, böğürtlen, kiraz, çilek, yabanmersini, ahududu, kavun, nektarin, şeftali, armut ve mandarin. Kurutulmuş meyveler: Kayısı, erik, incir, hurma, kuş üzümü, elma. Tahıllar/Kuruyemişler: Esmer pirinç, bulgur, esmer buğday, kabak/ay çekirdeği, susam, badem, ceviz".

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim