• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Vücut Sıfırlama diyeti

Vücut Sıfırlama diyeti
Vücut sıfırlama diyetiyle metabolizmanızı baştan başlatın fazla kilolarınıza veda edin!

Vücut Sıfırlama diyeti nedir?

Son dönemin popüler diyetleri arasında yer alan Vücut Sıfırlama diyeti size tanıdık gelebilir.Vücut sıfırlama diyeti New York Times'ın en çok satan yazarlarından ve New York'un en popüler spor eğitmenlerinden biri olan Harley Pasternak'ın geliştirdiği zayıflama yöntemi büyük ilgi görüyor.

Pasternak, Vücut Sıfırlama diyetinin metabolizmanızı yeniden başlatarak kilo kaybına yatkın bir zemin hazırladığını belirtiyor. Metabolizmanızı sıfırlayarak yalnızca 15 gün içerisinde vücudunuzda büyük bir değişim görebiliyorsunuz ve tüm bu değişiklik için çılgınlar gibi spor yapmanıza da gerek yok! 

Sizler için tüm son günlerde tüm dünyanın ilgisini çeken "Vücut Sıfıtlama" diyetini araştırdık. İşte vücut Sıfırlama diyetinin püf noktaları...

Besin takviyeleri üreten bir firma olan Healthspan'in direktörü Ravhel Hipkiss, Vücut Sıfırlama Diyetinin detokslara ve hızlı kilo verdiren şok diyetlere karşı harika bir alternatif oluşturduğunu söylüyor. Vücut Sıfırlama Diyeti, "Öğün değiştirme" diyetlerinin geliştirilmiş bir versiyonu, Bu diyette 3 x 5 şeklinde uygulanıyor ve yalnızca ilk 5 günlük evresi smoothielere dayanıyor. Smoothieler taze meyve ve sebzelerden yapıldığı için sağlıklı bireylerde hiçbir komplikasyona sebep olmuyor.

Vücut sıfırlama diyeti temel olarak sağlığınızı ve dış görünüşünüzü yeniden yükleyecek. Vücut sıfırlama diyetinde kendinizi aç bırakmak ya da aşırı yemek yemek gibi bir uygulama değil. Diyet planı birbirini takip eden 5 günlük periyodlardan oluşuyor. Diyete başladığınız gün kilo vermeye de başlıyorsunuz. Diyetin her 3 periyodunda da günde 5 öğün smoothieler, atıştırmalıklar ve tek yemekli öğünlerle besleniyorsunuz.

Smoothie kokteylleri kilo vermenizi kolaylaştıran, size vitamin aşılayan ve düşük kalorili beslenirken aç kalmamanızı sağlayan bir yiyecek. 

Başlangıç periyodundan sonra normal yiyecekler tekrar beslenme planınıza dahil oluyor.Bu şekilde vücudunuz kalori harcamaya daha yatkın bir hale geliyor ve enerji seviyenizde büyük bir artış görülüyor.Bu diyette tüketeceğiniz yiyecekleri hazırlamak son derece kolay ve pratik, bu da diyetin kolay uygulanabilmesi açısından kuvvetli bir etken. 

Başlangıç kilonuza göre, yiyeceğiniz öğünlerin porsiyon miktarları da değişmiyor. Bu diyetin amacı yemek masasından oldukça tatmin olmuş bir şekilde kalkmanız ve daha sonra kaçamak atıştırmalar yapmamanız.

Bu diyette şaşırtıcı olan gerçekten sporun çok az yer alması. Alışık olduğumuz zayıflama ve vücut şekillendirme programlarında egzersizlere büyük önem verilir. 

Pasternak, size ağır egzersizleri bir kenara bırakarak 10,000 adımlık bir yürüyüş öneriyor.

Diyetin ikinci devresinde ise yalnızca günde 5 dakika egzersiz hareketleri yapıyorsunuz.

Diyetin ilk aşamasında sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 smoothie ve aralarda iki atıştırmalık hakkınız var.

İkinci aşamada ise Küçük bir smoothie ve küçük bir tabak yemek artı iki ara öğün yiyebiliyorsunuz. 

Diyetin son aşamasında ise günde 1 smoothie, 2 öğün yemek ve 2 atıştırmalık hakkınız oluyor. 
Diyette tüketeceğiniz smoothieler az yağlı, az şekerli ve gerçekten çok az kalorili olmalı.

Harley Pasternak bu diyeti uygulamak isteyenlere özel smoothie tariflerine kitabında yer veriyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim