• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Vücut Hatlarınız Yaz Aylarında Başınızın Belası Olmasın

Vücut Hatlarınız Yaz Aylarında Başınızın Belası Olmasın
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Murat Akkuş, doğumsal ya da sonradan değişik sebeplerle iki bacak arasında çap farkının olabileceğini ya...

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Murat Akkuş, doğumsal ya da sonradan değişik sebeplerle iki bacak arasında çap farkının olabileceğini ya da bacakların birleştirildiğinde dizin üst bölümünün çok çıkıntılı, alt iç bölümünün ise girintili olabileceğini belirtti.

Sıklıkla uyguladığı bacak estetiği ameliyatlarının liposuction-lipofilling, bacak protezi (calf implant) ameliyatları olduğunu belirten Akkuş, "Liposuction-lipofilling ameliyatının, vücudunda yeterli yağ dokusu bulunan ve doğumsal olarak kas zayıflığı ya da kemik kaynaklı çok büyük çarpıklığı olmayan kişilerde uygulanan bir ameliyattır" dedi.

Ameliyat öncesi uygun planlama ile çizimler yapıldığını belirten Akkuş, "Sıklıkla diz üstü iç kısımda çıkıntılı olan yağ dokusuna liposuction uygulanır. Dizin alt iç kısmında oyuk gibi görünen bölüme de sıklıkla uyluk iç kısmından, karından alınan yağ dokusu, kan ve serum uzaklaştırıldıktan sonra, saf hale getirilerek enjekte edilir. Enjekte edilen yağ dokusunun ortalama yüzde 10-20'lik kısmı 2 ay gibi bir sürede eriyecektir. Geriye kalan yağ dokusu bulunduğu ortama adapte olur ve yaşamaya devam eder. Sonuç kalıcıdır. Ameliyat genel anestezi altında uygulanır. Ortalama 1 saat sürer. Ameliyat sonrası hastanede 6-24 saat takip edilmek yeterlidir. Ameliyat sonrası 4-7. gün sosyal hayata geri dönülebilir. Bacak protezi ise bacağın eksik olan dokusunun tamamlanmasına yönelik üretilmiş silikon protezlerdir. Dokuya uyumu tamdır. Bacak protezi ile bacak estetiği zayıflık, kas dokusunun zayıflığı gibi nedenlerle bacağı çarpık ve şekilsiz görünen kişilerde uygulanır. Bazı durumlarda her iki ameliyat bacak protezi ve liposuction-lipofilling ameliyatı bir arada uygulanabilir. Bacak protezi ile bacak şekillendirme ameliyatı genel anestezi altında uygulanır. Ameliyat ortalama 1,5 saat sürer. Hastanede 1 gece kalmak yeterlidir. 7 gün sonra sosyal hayata geri dönülebilir.

Bacak şekillendirme ile kadınlar rahatlıkla etek veya şort giymenin mutluluğunu yaşar ve ifade ederler. Bacak şekillendirme ameliyatları ile daha çok yumuşak dokudan kaynaklanan problemler çözülür. Kemik ve kas dokudan kaynaklanan anormalliklerde yumuşak dokudaki dolgunluk sağlanarak maskelenebilir" dedi.

Farklı anotomik özellikleriyle kalça, kadında üst bölgeden sonra gelen dişilik sembolüdür. Genişliği bacaklarla ve bel ile orantılı olan, arkaya doğru çıkıntısı olan arka bölgenin, kadınları çekici kılan özelliklerin başında geldiğini dile getiren Op. Dr. Ali Murat Akkuş, arkaya doğru çıkıntısı yeterli olmayan, yani en çıkıntılı noktası bel kavsi hizasında olan, diri durmayan, düşük duran bölgelerin kadınları mutsuz edebildiğini belirtti.

Bu tür durumların kadınların doğal anatomik yapıları sonucu olabildiğini anlatan Akkuş, diğer nedenlerin, aşırı kilo alıp vermeler, yaşla birlikte cilt elastikiyetinin azalması, doğum sonrası oluşan deformasyonlar olarak sıralanabileceğini kaydetti.

Akkuş, "Yeterli hacme ve çıkıntıya sahip olmayan, cilt elastikiyetinin azalmasına bağlı olarak sarkmış bölge şikayetleri olan çok sayıda hasta vardır. Bu tür şikayetlerle başvuran hastanın değerlendirilmesi sonrası hasta ile beraber ne istediği ve ne elde edilebileceği tartışılır. Çünkü cilt elastikiyeti iyi durumda olan ve sadece arka bölgenin çıkıntısı yetersiz olan hastalarda cerrahi seçenek bu bölgeye silikon implant yerleştirilmesi iken, cilt elastikiyeti yetersiz olan sarkık bölgesi olan hastalarda seçenekler farklıdır. Bu tür cilt elastikiyeti yetersiz kişilerde arka bölgenin hacmi yeterli olduğu takdirde sadece popo dikleştirme ameliyatı ile istenilen sonuç elde edilebilir. Popo hacmi yetersiz olan ve aynı zamanda sarkık kişilerde hem dikleştirme hem de hacmi arttırma amaçlı silikon implantlar kullanılmalıdır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim