• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Vücudundaki tümörden 17 saatlik operasyonla kurtuldu

Vücudundaki tümörden 17 saatlik operasyonla kurtuldu
Denizli'nin Tavas ilçesinde belindeki ağrılar sebebiyle yürüyemez hale gelen Ahmet Kumkum adlı vatandaşın vücudunda omurilikten karın boşluğuna kadar...

Denizli'nin Tavas ilçesinde belindeki ağrılar sebebiyle yürüyemez hale gelen Ahmet Kumkum adlı vatandaşın vücudunda omurilikten karın boşluğuna kadar inen tümör 17 saatlik operasyonla alındı.

Şikayetlerinin artması üzerine bir devlet hastanesinde yapılan tetkiklerde neredeyse bütün omuriliğini saran oldukça büyük bir tümöre rastlanan Ahmet Kumkum, yaklaşık iki yıl boyunca tamörden kurtulabilmek için araştırma yaptı. Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne başvuran Kumkum, burada 17 saatlik bir operasyonla hayata döndü. Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Mevci Özdemir, Ahmet Kumkum'un omuriliğinde bulunan tümörün "Sinir kılıfından köken aldığını, omuriliğin içinde sinirlerin olduğu bölgeden karın boşluğuna kadar uzandığını ve önemli damarları sardığını söyledi. Temizlenmesi oldukça özen gerektiren riskli bir ameliyat olduğunu söyleyen Özdemir " Ahmet bey, sabah girdiği ameliyattan gece yarısı çıktı" dedi

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr.Murat Çelik, bu tür zor operasyonlarda hastaların, ihtiyaç duydukları ameliyatların Denizli'de yapılmadığını düşündükleri için büyük şehirlere gittiklerini, hastanelerinde onkolojik ameliyatlar dahil çok büyük ve önemli ameliyatların yapıldığını söyledi. Hastaya yardımcı olmaları sebebiyle büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Çelik Denizli'nin büyükşehirlere bağımlılığını azaltmaktan da gurur duyduklarının söyledi.

Operasyon sonrasında belimdeki ve bacağımdaki ağrılar sebebiyle doktora başvurduğunu, çekilen MR'da tümör bulunduğunu ancak korktuğu için ameliyat olmak istemediğini söyleyen Ahmet Kumkum ise "Uzun süre araştırdım ve Mevci hocayı buldum kendisine güvendim sayesinde sağlığıma kavuşacağım, herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim