• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

VoLTE abonelerine görüşmelerinde yüz yüze konuşmaya yakın deneyim

VoLTE abonelerine görüşmelerinde yüz yüze konuşmaya yakın deneyim
Gelişmiş Ses Servisi (EVS) teknolojisini destekleyen telefonları kullanan VoLTE aboneleri görüşmelerinde yüz yüze konuşmaya yakın bir deneyim yaşayacak.

Gelişmiş Ses Servisi (EVS) teknolojisini destekleyen telefonları kullanan VoLTE aboneleri görüşmelerinde yüz yüze konuşmaya yakın bir deneyim yaşayacak.

Turkcell 4.5G şebekesi üzerinden EVS olarak adlandırılan Gelişmiş Ses Servisi teknolojisini Türkiye'de sunan ilk operatör olduğunu duyurdu. Şirket açıklamasına göre, EVS teknolojisi dünyada hâlihazırda çok az sayıda operatörde kullanılabiliyor. Yeni teknoloji sayesinde mevcut 4.5G şebekeleri üzerinden sağlanan HD Ses servisine göre çok daha iyi bir ses kalitesi sunuluyor. İnsan kulağının duyabildiği frekans aralığına en yakın spektrumda iletilen ses sayesinde Turkcell aboneleri yüz yüze konuşmaya yakın bir deneyim yaşıyor. Bu sayede yoğun gürültülü ortamlarda bile telefon görüşmeleri sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

"Gelecek Nesil Ses servisiyle Turkcell'liler daha iyi duyacak"

Açıklamada görüşleri bulunan Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, "Türkiye'de yine bir ilk olarak 4.5G şebekemizce desteklenmeye başlanan Gelişmiş Ses Servisi'yle abonelerimize gerçek anlamda yeni nesil bir ses teknolojisini sunuyoruz. Bu teknoloji sayesinde sinyal seviyesinin azaldığı ve şebekenin yoğun olarak kullanıldığı durumlarda bile daha net bir ses kalitesiyle görüşmeleri sürdürmek mümkün oluyor. Bu sistemi destekleyen cihazları kullanan Turkcell aboneleri EVS teknolojisini desteklemeyen şebekeler ile yaptıkları görüşmelerde bile karşı tarafı daha iyi duyabiliyor. Müşterilerimize geleceğin teknolojilerini sunmak için şebekemizde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Böylece kullanıcılarımıza her zaman olduğu gibi en yenilikçi çözümleri sunarak en kaliteli deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim