• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Volkan Babacan: 'Mutlaka 2018 Dünya Kupası'nda olmak istiyoruz'

Volkan Babacan: 'Mutlaka 2018 Dünya Kupası'nda olmak istiyoruz'
Medipol Başakşehir'in milli kalecisi Volkan Babacan, 2018 Dünya Kupası'na katılmak istediklerini belirterek, hedefinin Avrupa'da oynamak olduğunu söyledi.

27 yaşındaki kaleci, TFF'nin Tam Saha dergisine açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'de yıldız isimlerle oynadığının hatırlatılması üzerine Volkan, "Alex’ten önce Van Hooijdonk’la çalıştım. Ortega’yı gördüm. Revivo’yu gördüm. Daum’un ilk geldiği zaman A takımla idmana çıkmaya başladım. Rapaiç’ler, Lazetiç’ler, Hooijdonk’lar, Revivo’lar vardı. Çok büyük yıldızlar da geliyordu. Bir Anelka geldi mesela… Onlardan da bir şeyler kapmak çok önemliydi. O zaman Rüştü abi vardı. Daha Barcelona’ya transfer olmamıştı. Rüştü, Volkan, ben ve bir de Recep Biler abi vardı. Dördümüzdük. Serdar Kulbilge, Rüştü abi gittikten sonra geldi. Hepsinden bir şeyler öğrendik. Müteveffa Enke’yi de gördüm. Hepsini hatırlıyorum. Futbolda yetenek çok önemli tabii ki. Ancak bence çalışmak çok çok daha önemli. Çalışmayla da olmuyor, şansa da çok ihtiyacınız var. Pes etmemek de çok önemli. Yaptığınız hiçbir işte pes etmemelisiniz. Fenerbahçe’de profesyonel oldum. 16 yaşında kadroya girdim. Hatta Volkan bir Galatasaray maçından sonra formasını çıkartırken ayağı kayıp omzunu sakatlamıştı. Tabii ki Volkan için çok üzücü bir durum ama bu benim için büyük bir şans oldu. Hiçbir oyuncunun sakatlanmasını kimse istemez. Sevmediğiniz birisi de olsa sakatlanmasını istemezsiniz. Ama belki de bu benim şansımdı" dedi.

"KALEDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMİYOR"

Volkan, teknik direktörlerin kalede çok fazla değişikliğe gitmediğini ifade ederek, "Çünkü kale çok fazla değişiklik yapabileceğiniz bir mevki değil. Ancak çok büyük hatalar yapacaksınız, çok büyük eksikleriniz olacak ya da arkanızdaki kaleci çok ekstra işler yapacak. Bir maç o oynasın, bir maç ben oynayayım ya da gireyim de şu maçı kurtarayım gibi bir şansınız yok. Sahada kendinizi çok fazla gösterme şansınız yok. Sadece idmanda gösteriyor ve sıranızı bekliyorsunuz. Bu da genellikle ya sakatlıkla ya da ceza durumunda oluyor" diye konuştu.

"EN BÜYÜK SORUNUM KONSANTRASYON"

Geçmişte yaptığı hataların sorulması üzerine Volkan, şu cevabı verdi:
"Eskiye baktığım zaman en büyük sorunum konsantrasyon diyebilirim. Çünkü yeteneklerime güveniyorum. İyi çalışıyorum. İyi çalıştığım zaman özgüvenli oluyorum. Eskiden gerçekten motive olmak anlamında sıkıntım vardı. Belki heyecan, belki de bulunduğun yerin farkında olamama… Hatta arkadaşım var; İstanbulspor’da beraber oynamıştık, Behram… İlk defa A Milli Takım’a çağrıldım. 'Farkında mısın nerede olduğunun' dedi… O an tam idrak edememiştim. Üç kaleciden birisi bendim."

"HEDEFİM AVRUPA'DA OYNAMAK"

Volkan, gelecek hayalleri ile ilgili olarak ise, "Öncelikle Milli Takım’da kalıcı olmak istiyorum. Burada sürekli oynayan, uzun yıllar hizmet eden bir oyuncu olmak istiyorum. A Milli Takım kampına belki altıncı, yedinci gelişim. İlk geldiğimde heyecan nasılsa ikincisinde de aynıydı, üçüncüsünde de, şimdi de… Bu heyecanımı kaybedecek bir yer değil burası. Futbol hayatım sürdüğü kadar buraya gelmek istiyorum. Hocalarım oynatır, oynatmaz bilemem ama ben hizmet etmek istiyorum. Kişisel hedefim tabii ki Avrupa’da oynamak, büyük takımlarda oynamak. Ama ilerde ne olur zaman gösterir. Avrupa’ya gitmek de kolay değil. Kolay olsa 20 oyuncudan 10’u gider. Yetenek de yetmiyor. Avrupa ayrı bir tecrübe, ayrı bir özgüven. Maddiyattan da önemli bir şey" dedi.

"YÜKSELEN BİR GRAFİK ÇİZİYORUZ"

2018 Dünya Kupası yolundaki rakiplerimiz Hırvatistan, Ukrayna, İzlanda ve Finlandiya'yı değerlendiren Babacan, "Her turnuvaya başlarken şampiyonaya gitme hedefimiz var. Bu her şampiyona için böyle oldu. Son zamanlarda katılamadık… Bence bu grupta da var olma adına önemli işler yapacağız. Önemli rakipler var. Ama bence biz de son senelere baktığımızda yükselen bir grafik çiziyoruz. Mutlaka Dünya Kupası’nda olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim