• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Voleybolun Devleri Avrupa’da Rövanşa Çıkıyor

Voleybolun Devleri Avrupa’da Rövanşa Çıkıyor
CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu rövanş mücadelesinde VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA'yı konuk edecek.

CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu rövanş mücadelesinde VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA'yı konuk edecek. Turun ilk maçını 3-2 kazanan VakıfBank, her türlü galibiyette tur atlayan taraf olacak. Karşılaşmanın 3-2 Eczacıbaşı VitrA üstünlüğüyle tamamlanması durumunda ise turu geçen taraf altın set sonunda belirlenecek.

Bayan voleybolunda Avrupa'nın en büyük kupasında son beş yılda en çok görülen eşleşmede VakıfBank ve Eczacıbaşı VitrA, 12'li play-off turu rövanş mücadelesi için sahne alıyor. İlk karşılaşmayı 3-2 kazanan VakıfBank, rövanş öncesinde avantajı elinde bulunduruyor. Avrupa'nın en büyük kupasını 2011 ve 2013'te müzesine götürmeyi başaran sarı-siyahlılar, bu turnuvada ayrıca bir ikincilik ve bir üçüncülük elde etti. Takım sporlarında en fazla uluslararası kupa kazanan takım olma unvanına da sahip olan VakıfBank, son beş yılda bu turda hiç elenmedi.

GUIDETTI: "RAKİBİMİZİN GÜCÜNÜ EN İYİ BİLEN TAKIMIZ"

Zorlu mücadele öncesinde açıklamalarda bulunan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, "İlk maçı tamamen unutmuş durumdayız, bizim için 0-0'lık yeni bir mücadele başlıyor. Final zorluğunda bir karşılaşma olmasını bekliyorum ve inanıyorum ki bu turu geçen taraf bir sonraki turu da geçerek turnuvanın dörtlü finaline yükselecek. Rakibimizin gücünü en iyi bilen takımız ve bunun bilinciyle hazırlıklarımızı tamamladık. Sahada elimizden gelenin en iyisini yapmamızın yanı sıra bir parça şansa da ihtiyacımız olacak. Umuyorum ki taraftarlarımız bundan önceki maçlarımızda olduğu gibi yine güzel bir voleybol atmosferi oluşturur ve biz de onlara güzel bir mücadele seyrettiririz" dedi.

ASLANYÜREK: "SERT BİR KAPIŞMA OLACAKTIR"

VakıfBank'ın tecrübeli oyuncularından Seda Aslanyürek ise, "İlk maçı kazanmış olmamız bizim için bir şey ifade etmiyor. Turu geçmek için bu maçı da kazanmak zorundayız. Rakibimizden daha az hata yaparsak hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Her iki takım da bu turnuvada şampiyonluk hedefiyle kurulmuş takımlar ve iki taraf için de sert bir kapışma olacaktır" şeklinde konuştu.

RASIC: "HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRLIKLIYIZ"

Sırp orta oyuncu Milena Rasic ise, takım olarak mücadeleye hazır olduklarını söyleyerek, "Yine zor bir karşılaşmaya çıkacağız. Her türlü senaryoya hazırlıklıyız ve sahadan mutlu ayrılmak için elimizden geleni yapacağız. Küçük de olsa bir avantajımız var ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bugüne kadar rakibimize karşı oynadığımız hiçbir maç rahat geçmedi. Aynı şekilde onlar için de kolay bir maç olmayacak. Biz her zamanki gibi bir sonraki topa konsantre olup her sayı için savaşacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim