• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Vodafone Arena’da başlama vuruşu Erdoğan ve Davutoğlu’ndan

Vodafone Arena’da başlama vuruşu Erdoğan ve Davutoğlu’ndan
Yapımı 2,5 yıl süren Vodafone Arena'nın protokol açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle...

Yapımı 2,5 yıl süren Vodafone Arena'nın protokol açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle gerçekleştirildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Beşiktaşlı yönetici ve sporcuların da katıldığı açılışta Erdoğan, Gül ve Davutoğlu başlama vuruşunu birlikte yaptı.

Açılış programında konuşmaların ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine "Kara Kartal'ımıza yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum." diyerek başladı. Türkiye'nin en eski, en köklü spor kulüplerinden olan Beşiktaş'ın, aslında böyle bir stadı çok önceden hak ettiğine değinen Erdoğan, "Bugün Beşiktaş'ın gecikmiş bir hakkı teslim ediliyor. Kara Kartal'ın şanına layık bir eser ortaya çıktı. Bu stadın projelerini Yıldırım başkan da bana getirdiği zaman, ilk bazı taslak çalışmalar vardı, gördüğüm zaman, dış görüntüyle ilgili bazı benim de temennilerim olmuştu, sağ olsun bakıyorum ki Fikret başkan bunu aynen uygulamaya geçirmiş. Hayırlı olsun. İstanbul'umuza ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hükümetimize de çok çok teşekkür ediyorum, 50 trilyon civarında bir destek vermek suretiyle burası yapılmış oldu. Stadın inşası dahil olmak üzere kapsamlı bir sponsorluk anlaşmasıyla kulübümüze destek veren Vodafone'a ayrıca bu noktada teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

En büyük tebriği Beşiktaşlıların hak ettiğine değinen Erdoğan, "Kurulduğu günden beri iyi gününde kötü gününde daima takımlarının yanında yer alan Beşiktaş taraftarı, heyecanı ve sadakatiyle farkını hep ortaya koymuştur. Şu anda bulunduğumuz yer eski açık. Buraya eski açık derdik. Amatör kümede oynadığım zaman serbest giriş kartı ile içeri girer, hatta hatta demir parmaklıklar arkasından seyrederdik. Buranın bizde öyle hatırası var. Karşı taraf yeni açık. Şimdi her yönüyle gerçekten farklı bir güzelliği ortaya koyan ve artık rekabetin burada çok daha farklı yaşanacağı bir stat haline geldi. Centilmenlik noktasında, her spor dalında önemli. Ama milyonlarca taraftara sahip futbolda centilmenlik çok daha önemli. Coşkulu bir taraftar olmakla biliyorsunuz eğer bu centilmenliği sahaya ve futbolcularımızın, sporcularımızın o heyecanına heyecan katar hale getirirsek inanıyorum ki o zaman bu zaferlere Beşiktaş çok daha büyük zaferler katacaktır. Beşiktaş taraftarı parmakla gösterilen diğer nitelikleri yanında inşallah centilmenliğiyle de akıllarda, hafızalarda yer etmeye devam edecektir. Bu muhteşem stadın gerçekten etkileyici atmosferiyle Beşiktaş'ı ve buraya gelen tüm takımları, tüm taraftarları kucaklayacağına özellikle inanıyorum." dedi.

Beşiktaş'ın bugününde ve geleceğinde söz sahibi herkes için artık yeni bir dönem başladığına dikkat çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Böyle muhteşem bir stada sahip olmak kadar inanıyorum ki onun hakkını da Beşiktaş camiası verecektir. Kimi düşünürler, tıpkı insanlar gibi mekanların da bir ruhu olduğunu, kendilerini kullanan insanlara verecek mesajları bulunduğunu söyler. Beşiktaşlıların bu görkemli eserin ruhuna uygun bir spor performansı ve centilmenliği ortaya koyacaklarına yürekten inanıyorum. Tabi sıradan bir eser değil, yaklaşık 100 milyon dolara mal olan, yaklaşık 42 bin koltuk kapasitesi olan, müzesiyle ve diğer tüm kullanım alanlarıyla sadece maçtan maça değil, sürekli halkımıza, spor camiasına hizmet veren bir eser ortaya çıkıyor. Bu anlamıyla hakikaten burası farklı. Temenni ederim ki diğer stadyumlarda da aynı özellikleri yakalarız. Artık derbi karşılaşmaları başta olmak üzere burada oynanan her maçı çok daha keyifle seyredeceğimizden hep birlikte emin oluruz."

Türkiye'nin geride bırakılan 13 yılda katettiği mesafeyi görmek için sadece spor alanında yapılanlara bakmanın dahi yeterli olacağına değinen Erdoğan, spor yatırımlarının sadece 4 Büyükler ile sınırlı olmadığını, Anadolu'nun her yerinde devasa statlar yükseldiğini dile getirdi.

Konuşmasının ardından günün anısına Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, içerisinde Erdoğan'ın spor yıllarında kare ve haberlerin yer aldığı özel gazeteyi hediye etti. Kurdele kesiminin ardından Erdoğan, Davutoğlu, Gül ve Orman, orta sahada başlama vuruşu yapıp, pas çalıştı.Cihan

Vodafone Arena’da başlama vuruşu Erdoğan ve Davutoğlu’ndan

Vodafone Arena’da başlama vuruşu Erdoğan ve Davutoğlu’ndan

Vodafone Arena’da başlama vuruşu Erdoğan ve Davutoğlu’ndan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim