• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Vicdansız Avcılar Zevk İçin Yırtıcı Kuşları Öldürüyor

Vicdansız Avcılar Zevk İçin Yırtıcı Kuşları Öldürüyor
İzmir'in Torbalı ilçesinde, avcıların son günlerde zevk için kuşları vurması belediye yetkililerini kaygılandırmaya başladı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde, avcıların son günlerde zevk için kuşları vurması belediye yetkililerini kaygılandırmaya başladı. Zengin bitki örtüsü ve 92 kuş türüyle ünlü Küçük Menderes deltasında, son günlerde yırtıcı ve nesli tükenmekte olan kuşlara yönelik avcıların saldırılarında artış yaşandı. Bu durum uzmanları kaygılandırırken, konuyla ilgili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez bir açıklama yaptı. Sadece spor ya da zevk için avcıların av tüfekleriyle kuşları vurduklarını, belediye bünyesinde kurdukları Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne birçok yırtıcı kuşun yaralı olarak getirildiğini ve tedavi edildiğini belirten Görmez, "Çevre il ve ilçelerden Küçük Menderes deltasına gelen kimi avcı grupları spor adı altında maalesef civardaki kuş türlerine büyük zarar veriyor. Bölgemizde yaşayan Üveyik, İbibik, Kızılgerdan, Sığırcık, İspinoz, Kocabaş, Çulha kuşu, Gökardıç, Tepeli Toygar, Boz Sağan, Çoban Aldatan, Gümüş Yağmurcun gibi çok özel kuşların nesli amaçsız ve anlamsız avlama sonucu giderek azalmakta ve doğal denge zarar görmektedir. Doğan, Baykuş, Şahin, Telli Balıkçıl, Kara Leylek, Gök Doğan gibi yırtıcı kanatlılar da maalesef avcıların hedefi oluyor" dedi.

Başkan Görmez, ilçenin zengin bitki örtüsünü, doğal güzelliklerini görmeye herkesi davet ettiklerini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:"Doğa tutkunlarını av tüfekleriyle değil, fotoğraf makileriyle bekliyoruz. Köylerimizde doğal beslenmenin ve doğal yaşamın bütün güzellikleri var. Köylümüz misafirperverdir. Ovamızda yaşayan bütün canlıların korunmasına köylümüz büyük özen gösteriyor, aynı duyarlılığı herkesten bekliyoruz."

Vicdansız Avcılar Zevk İçin Yırtıcı Kuşları Öldürüyor

Vicdansız Avcılar Zevk İçin Yırtıcı Kuşları Öldürüyor

Vicdansız Avcılar Zevk İçin Yırtıcı Kuşları Öldürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim