• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Vezirköprü’de "İletişim" Konferansı

Vezirköprü’de "İletişim" Konferansı
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "Kişisel İletişim" konulu konferans düzenlendi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "Kişisel İletişim" konulu konferans düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansı Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Celal Kanbur, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Hasan Keskin ve Eğitim Şube Müdürü Aydın Yağlıoğlu, Orman İşletme Müdürlüğü personeli, özel eğitim kurumları uzman öğretmenleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Etkili iletişim, beden dili, kişisel gelişim ve etkin liderlik vasıfları konulu konferansa konuşmacı olarak Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarım ve Yönetimi Bölümü Eğitim Görevlisi Profesör Doktor Erhan Eroğlu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra, Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile iletişim kurarak konuşmasına başlayan Profesör Doktor Erhan Eroğlu, etkili bir iletişimle izleyenleri bir anda konuşmanın içine çekmeyi başararak neşeli anlar yaşattı. İyi ve mutlu bir hayat için iyi bir iletişimin olması gerektiğinin altını çizen Eroğlu, günlük hayatta, ailede, okulda, iş yerinde, her ortamda iletişim sorununun yaşanabileceğini, kimsenin mükemmel olmadığını, iletişimin en temel beceri olduğunu söyleyerek, sosyal medyadaki iletişim şeklini eleştirdi.

"HEP KENDİNİ HAKLI GÖRMEK CİDDİ BİR İLETİŞİM PROBLEMİDİR"

İletişim eğitimini insanın kendi kendine verebileceğini, insanın kendini terbiye etmesi gerektiğini dile getiren Eroğlu, insanın kendini terbiye ettiği zaman ahlar, eyvahlar ve keşkelerin olmayacağını, hep kendini haklı görmenin ciddi bir iletişim problemi olduğunu, iletişim sürecini iyi yönetmek için herkesin önce kendini düzeltmesi gerektiğini belirtti. Hayatta en büyük becerinin iletişim becerisi olduğuna vurgu yapan Erhan Eroğlu, berber yaşamak için ortak amaç ve ortak değerler olduğunu mükemmel bir iletişim yöntemiyle açıklayarak bayrak, milli ve manevi değerleri anlatırken heyecanlandı ve gözyaşlarını tutamadı. Dünyanın en büyük iletişim ustalarından Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-i Veli ve Nasrettin Hoca'yı örnek gösteren Eroğlu, iletişimde mazeret olamayacağını, izleyenlerle devamlı iletişim kurarak anlattı.

İletişim konusuna sürekli Orman İşletme Müdürlüğü ve eğitimcilere sorular sorarak farklı bir bakış açısı getiren Eroğlu, herkesin bırakacağı tek mirasın "etki" olduğunu, iletişimde davranışın kontrol edilmesi gerektiğini, duygu ve düşüncenin kontrol edilemeyeceğini belirtti. İletişim örneklendirmelerinde sosyal hayatta ve öğrencilerle yaşanan anıların dramatik olması izleyicileri duygulandırdı. Orman İşletme Müdürü Celal Kanbur, Konuşmacı Profesör Doktor Erhan Eroğlu'na ve konferansı izleyen tüm katılımcılara teşekkür ederek, evde, toplumda, başarılı olmada okulda hayatın her safhasında iletişimin son derece önemli olduğunu, bu konferansın son derece yararlı olduğuna inandığını belirtti.

Özel bir eğitim kurumunda uzman öğretmen olarak çalışan Emine Ayan, ilçede ilk defa düzenlenen bu konferansın özellikle eğitimciler açısından son derece önemli olduğunu, eğitimde kullanabilecekleri birçok yöntemi öğrenmenin mutluluğu içinde olduklarını belirterek Orman İşletme Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Vezirköprü’de "İletişim" Konferansı

Vezirköprü’de "İletişim" Konferansı

Vezirköprü’de "İletişim" Konferansı

Vezirköprü’de "İletişim" Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim