• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uçmaklıoğlu: Koçarlı’daki Uygulama Yasaya Aykırı

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uçmaklıoğlu: Koçarlı’daki Uygulama Yasaya Aykırı
Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, önceki gün Koçarlı ve köylerinde ücretsiz hayvan ilacı dağıtan Koçarlı Ziraat Odası...

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, önceki gün Koçarlı ve köylerinde ücretsiz hayvan ilacı dağıtan Koçarlı Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanı olan Mutlu Öztürk'ün reklam yapmak uğruna hayvan ve insan sağlığını riske attığını söyledi. Uygulamanın yönetmelik ve mevzuata aykırı olduğunu belirten Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, "Başkan Mutlu Öztürk reklamını yapsın ama reklam yaparken insan ve hayvan sağlığını tehlikeye atmasın" dedi.

Uçmaklıoğlu açıklamasında; "Koçarlı Belediye ve Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, üyelere ücretsiz olarak hayvan ilacı dağıtmak isteyince Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü "Parazit ilacı da ticari meta olmadığı için" dağıtması uygun bulmayıp bu dağıtımın bizzat tarım gıda ve hayvancılık il ve ilçe müdürlüğü kontrolünde olması kararlaştırıldı. Yapılan protokol çerçevesinde Koçarlı Ziraat Odası'nın ödediği para ile 30 bin doz dökme dış parazit ilacı alınıyor. İl Müdürlüğü tarafından alınan ilaç Koçarlı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerince uygulanacak. Buraya kadar her şey normal. Ancak uygulamaya baktığımızda durum böyle değil. Ziraat Odası Başkanı bunu ücretsiz dağıtıyorum diye reklam yaparken uygulama mevzuata aykırı olarak gerçekleştiriliyor" dedi.

"İLAÇLARIN REÇETE İLE UYGULANMASI LAZIM"

İlaçların reçete ile bizzat uzman kişilerce uygulanması gerektiğini ancak basından takip ettikleri kadarı ile reklam uğruna yasa ve yönetmeliklerin çiğnendiğini ifade eden Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, "Bu ilaçların reçete ile uygulanması gerekiyor. Gerek yasa ve yönetmelikler gerekse yapılan protokol gereği ilaçların Tarım İlçe Müdürlüğü'nün bu konudaki yetkili ve eğitimli personeli ile veteriner hekimlerce uygulanması gerekiyor. Şu anda gördüğümüz ve takip ettiğimiz hali ile birileri reklam yapayım derken "İlaç ve Biyolojik Madde" yönetmeliği ile "Kalıntı İzleme" yönetmeliğine aykırı hareket ediliyor. İlacın parasını her ne kadar Ziraat Odası verse de uygulama Tarım İlçe Müdürlüğü nezaretinde yapılmalıdır. Vatandaşın bu uygulamayı kendisinin yapması hayvan ve insan sağlığı açısında risktir" dedi.

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uçmaklıoğlu: Koçarlı’daki Uygulama Yasaya Aykırı

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uçmaklıoğlu: Koçarlı’daki Uygulama Yasaya Aykırı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim