• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Vestel Ve Turkcell’den Hızlı Ve Yerli İşbirliği

Vestel Ve Turkcell’den Hızlı Ve Yerli İşbirliği
Türkiye'nin ihracat lideri Vestel ve GSM operatörü Turkcell yaptıkları işbirliğiyle 4,5G deneyimini yerli üretimin gücüyle kullanıcıya sunuyor.

Türkiye'nin ihracat lideri Vestel ve GSM operatörü Turkcell yaptıkları işbirliğiyle 4,5G deneyimini yerli üretimin gücüyle kullanıcıya sunuyor. Vestel ve Turkcell akıllı telefon ithalatını, ihracata çevirerek cari açığa pozitif katkı sağlamak amacıyla işbirliğine gitti.

Avrupa'nın tek alan üzerine kurulu en büyük üretim merkezlerinden biri olan Manisa'daki Vestel City'de gerçekleştirilen basın toplantısında Vestel'in Turkcell için özel olarak ürettiği Vestel Venus V3 5020 akıllı telefonu tanıtıldı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun katılımıyla Vestel City'de gerçekleştirilen basın toplantısında, Vestel'in Turkcell için 4,5G lansmanına özel geliştirdiği Venus V3 5020 tanıtıldı.

Venus V3 5020, 5 inç HD ekran, 4 çekirdekli işlemci, 8 MP arka, 5 MP ön kamera ve 3140 mAh batarya ile kullanıcıya sunulacak. Turkcell'lilere özel aylık 19 TL'den başlayan fiyatı ile Venus V3 5020, Turkcell portföyündeki 5 inç ekran büyüklüğüne sahip en uygun fiyatlı 4.5G uyumlu telefon olma özelliğine sahip. Üstelik Turkcell servisleri de telefonda yüklü olarak geliyor.

649 TL'lik fiyatı ile ilk etapta Türkiye'deki kullanıcıların beğenisine sunulacak olan yerli akıllı telefon, Turkcell portföyünde 5 inç ekran boyutuna ve 4.5G teknolojisine sahip en uygun fiyatlı telefon olma özelliğine sahip. Venus V3 5020, Türkiye'nin ardından Turkcell'in yurtdışı iştiraklerinde de satışa sunulmaya başlanacak.

ARTIK AKILLI TELEFONUNU ÜRETEN VE İHRAÇ EDEN BİR TÜRKİYE VAR

Türkiye'nin teknoloji devlerinin 4.5G hızını kullanıcıya en verimli ve ulaşılabilir şekilde sunmak için yaptığı işbirliği kapsamında üretilen Venus V3 5020'nin yerli üretimin geldiği noktayı ve dünya ile rekabet edebilen Türk mühendisliğinin gücünü ortaya koyduğunu belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Turkcell gibi Türkiye'nin lider şirketlerinden biri ile yaptığımız işbirliğinden dolayı mutlu ve gururluyuz. İşbirliğimiz gelişerek devam edecek. Kazandığımız bilgi ve birikimin yanı sıra üretim gücümüzü tüm teknoloji firmalarıyla ortaklaşa projeler gerçekleştirmek için kullanmaya hazırız" dedi.

Erdoğan, 18 yıldır sektöründe ihracat şampiyonu olan Vestel'in bu birikimi ile akıllı telefon pazarında Türkiye'de edindiği tecrübeyi birleştirerek yakın dönemde dış pazarlarda da adından sıkça söz ettireceğini sözlerine ekledi.

Vestel City'de üretilen Venus V3 5020 akıllı telefonların, yurt dışı pazarlarında da yer alacağını belirten Erdoğan, "Cari açığa neden olan en önemli kalemlerden biri akıllı telefon ithalatı. Bunun önüne geçecek, cari açığı azaltacak çalışmalara odaklandık. Artık akıllı telefon üreten ve bu telefonları dünyaya ihraç eden bir Türkiye var. Turkcell ile yaptığımız işbirliği hem ürün, hem hizmet ihracatı ile cari açığın azalmasına ve doğrudan istihdamın artmasına katkı sağlayacak. Bu nedenle bugün burada gerçekleştirdiğimiz toplantı ile Türkiye'nin ihracattaki en önemli ve tarihi hamlelerinden birini duyuruyoruz. Dijital devrimdeyiz. Her yerde mobil cihazlar, mobil yaşam tarzı bizim önümüzde bekliyor. Vestel olarak bu dijtal ve mobil üretim tarzının artık akıllı telefon olduğunu görüyoruz. Akıllı telefonun her türlü yatırımını yapmaya devam edeceğiz. Erişilebilir bir fiyatla bütçelere fazla yük olmadan teknoloji uygulamalarını hayatlarına sokmalarını arzu ediyoruz. Vestel'in akıllısını 4.5G ile birleşimini yaşıyoruz. Şuanda teknolojnin son noktası olan cihazları Turkcell ile birlikte piyasaya sunuyoruz." diye konuştu.

GÜVENÜSLERİ

Telefonlarda yaşanabilecek sıkıntılar için büyükşehirlerde kurdukalrı Güvenüslerinden de bahseden Erdoğan, "Sadece ve sadece akıllı telefonlarını bu güvenüslerine getirenlerin telefonlarını 1 saat içinde tamir edip vermeyi taahhüt ediyoruz. Bu çok önemli bir gelişme biliyorsunuz birçok ithal telefonda servis büyük bir sorun. Bizim zaten 350 tane servisimiz var Türkiye'de. Bütün bu servisler akıllı telefonların bakımını ve tamirini yapıyor. Bir de ayrıca büyükşehirlerde kurduğumuz güvenüslerinde de çok kısa sürede 1 saat içinde telefonlarını tamir ederek vermek ya da tamir edilemiyorsa yenisini verme taahhüdümüz var" dedi.

Erdoğan konulmasının ardından Venüs V3 5020'nin ilk üretimini Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'na hediye etti.

KAAN TERZİOĞLU: "EN HIZLI 4.5G'Yİ YERLİ TELEFONLARLA DÜNYAYA SUNACAĞIZ"

Türkiye'nin teknolojiye yön veren yerli markalarından biri olarak başta akıllı cihazlar olmak üzere teknolojinin her alanında yerli üretimi desteklediklerini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "1 Nisan'da müşterilerimize söz verdiğimiz gibi, ülkemize dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını sunmuş olmaktan dolayı gururluyuz. Dünyada ticari terminallerin sunduğu en yüksek hızları destekleyen altyapımız ile milyonlarca insanı birbirine bağlıyoruz. Üstelik bu cihazı alanlar Turkcell'in milyonlarca kişiye ulaşan en popüler servislerini de deneyimleyebilecekler. Yerli üretim alanındaki çalışmalarını gurur duyarak takip ettiğimiz Vestel ile hayata geçirdiğimiz bu işbirliği ile piyasaya, herkesin erişebileceği uygun fiyatlı bir telefon sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin cari açığının azaltılmasına da katkıda bulunuyoruz. Yakında bu cihazları yurt dışında faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerde de satmaya başlayacağız. Vestel ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile de Turkcell'in 4.5G hızını herkesin deneyimlemesini amaçlıyoruz. Turkcell olarak müşterilerimize hızlı, uygun fiyatlı ve en önemlisi yerli bir akıllı telefon sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar 2,5 milyon adet 4.5G sattık. Bu satılan cihazlarla Türk insanı yaklaşık 800 mb daha fazla data kullanımı gerçekleştirdi. 13 kat daha fazla oluyor, akıllı cihaza sahip bir insanın data üretimi ile normal bir telefona sahip insanın data tüketimi arasında. Birinci jenerasyon telefonlar bizim için haneleri birbirine bağlamak demekti. Türkiye'de 20 milyon hane var. Maksimum sağlayabileceğiniz alt yapı bu 20 milyon hanenin birbiriyle konuşması. 2 ve 3. Jenerasyonlar insanları birbirine bağladı. 80 milyona çıktık. Yeni teknoloji 4.5G bir milyar lokasyon insan ve cihazın nesnenin altyapısını oluşturdu. Dünyanın dört bir yanından networkleri test eden kullanıcılar var. Speed test diye bir uygulamaya bakıyorlar. Şuanda Türkiye speed test uygulamasında rekor kırmış durumda. Amerika'nın 5 katı daha fazla speed test yapılıyor günde. Tahmin edin dünyanın şuanda en hızlı metropolünde sıralamada bir numara İstanbul, iki numara Ankara. Türkiye'de müşterilerimizin yüzde 55'inin elinde akıllı cihazlar var. Bu akıllı cihazların da sadece ve sadece yarısı 4.5G ve LTE şebekesine uyumlu cihazlar. Biz bu kurduğumuz şebekeden gerçek anlamda sonuç almak istiyorsak en büyük önceliğimiz insanımızın eline akıllı cihazı, 4.5G'yi destekleyen cihazları ulaştırmak. Bugünün önemi özellikle burada. Çünkü bugün gerçekten Türk insanının rahatlıkla alıp kullanabileceği, bir anlamda bütçesini sarsmayacak ama her türlü kaliteyi ve deyimi yaşatacağı yeni bir cihazı hemde bir Türk mühendisliğinin eseri olarak sunacağız" dedi.

TÜRKİYE 4.5G'Yİ SEVDİ

Türkiye'nnin 4.5G'yi çok sevdiğini kaydeden Terzioğlu, "Lansman günü 31 Mart gecesi arkadaşlarımızla tahminlerde bulunuyoruz. 1 milyon müşteriye ne zaman ulaşırız diye. En yakın tahmini veren arkadaşımız yarın sabah 6-7 civarında insanlar kalkar networke girerler dedi. İkinci dakikaydı düğmeye bastıktan sonra 1.2 milyon müşteriyi gördük. Bu kadar teknolojiye aşık, interneti kullanmayı seven, uykusundan feragat edip, bu sistemleri kullanmak isteyen bir tüketicimiz var. Gerçekten bizi çok sevindiriyor. Bugün itibariyle 2.8 milyon müşterimiz 4.5G'den yararlanıyor. Aşağı yukarı bu müşterilerimizin data kullanımı 1.2 tetabayta ulaştı. Yüzde 11 oranında data kullanımı arttı. Bu kısa zaman dilimi içerisinde toplam internet mobil internet tüketiminin yüzde 21'lik kızmı da LTE şebekemizin üzerine geldi. 7 günlük şebekemizin üzerine geldi. Hakikaten bunlar müthiş rakamlar" diye konuştu.

Toplantının sonunda Terzioğlu ve Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Vestel'le güzel bir ortaklık yaptıklarını kaydeden Terzioğlu, "Bu ortaklıklarımız devam edecek. Fakat bu bizim T serisini terkettiğimiz anlamına gelmiyor. T serisi yeni telefonlarımızı pazarda göreceksiniz. Teknolojik altyapımız bugün çok daha verimli çalışmamımızı sağlıyor. Dolayısıyla istihdam açısından 4.5G yatırımlarımızı önümüzdeki 3 sene içerisinde aşağı yukarı 150 bin kişiye istihdam sağlayacağını düşünüyoruz. 175 bin kişilik bir istihdam olabileceğini düşünüyoruz Türkiye'de dolaylı ve direkt olarak. Bunun bir kısmı da özellikle bizim müşteri deneyimine yaptığımız yatırımlarla kendi içimizde yansıyacaktır" dedi.

Cihazın Volte'yi desteklememesine rağmen Bip'i desteklediğini kaydeden Terzioğlu, "Ben hep şunu söylüyorum arkadaşlarıma eğer düğmeye bastığınızda birini aramak istiyorsanız anında bip kullanmalısınız. Bip önümüzdeki 3 hafta içerisinde her yöne aramaya da açılacak. Dolayısıyla buna da hazırlanalım" müjdesini verdi.

Vestel olarak akıllı telefon pazarındaki paylarını açıklayan Turan Erdoğan şunları söyledi:

"Şuandaki Pazar payımız yüzde 3,5 civarında. Biz bir yıl içerisinde yzde 10'a ulaşacağımıza inanıyorum."

4.5G UYUMLU VENUS V3 5020 AYDA 19 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Turkcell İletişim Merkezleri'nde ve Turkcell.com.tr'de satışa sunulacak olan Venus V3 5020 akıllı cep telefonları peşin 649 TL satış fiyatıyla veya internet ve konuşma paketlerine ek olarak ayda 19 TL ek ücret ve 36 aylık taahhütle satışa sunulacak. Venus V3 5020'yi Nisan ayında alan tüm Turkcell'liler Turkcell Müzik'i de 12 boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Dileyenler ise Venus V3 5020 ile V Tab 7 Lite 3 tableti birlikte alabilecekler. Telefon ve tableti birlikte alanlar ise 36 ay boyunca ayda 35 TL ödeyip Turkcell TV+'yi de 12 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek.

VENUS V3 5020 / ÖZELLİKLERİ

Vestel tarafından Turkcell için üretilen Venus V3 5020, 5.0 inç HD IPS ekran, 4 çekirdekli işlemci, 1 GB RAM ve 16 GB dahili depolama kapasitesine sahip.

Venus V3 5020'de ayrıca pil kapasitesi 3140mAh seviyesine artırılarak daha uzun kullanım süresi sağlanıyor. Venus V3 5020'nin depolama alanı SD kart ile 32 GB'a kadar arttırılabiliyor.

Cihaz, 8MP arka ve 5MP ön kamerası ve ışık sensörü ile güçlendirilmiş. HDR, filtreleme ve özel çekim, panoramik çekim ve hızlı otomatik odaklama ile başarılı fotoğraf ve video çekimi ile kullanıcılarının bu yöndeki ihtiyaçlarına da cevap veriyor.

Venus V3 5020, aynı zamanda V Market uygulaması ile müşterilerin ihtiyaçlarına özel olarak derlenen uygulamalarla Venus'e özel bir çok avantaj sunuyor. Venus V3 5040 alanlar, binlerce filmden, sesli içeriğe, fotoğraf baskı uygulamasından diyet programlarına bir çok uygulamada fırsatlar kazanıyor.

Vestel, müşteri hizmetlerinde kazandığı deneyimi yeni Venus V3'e de taşıyor. Şikayet yönetiminde iki yıldır lider olan Vestel, V3 serisinde sunduğu Teamviewer destekli yeni uygulaması "Canlı Destek" ile müşteri memnuniyetini daha da artıracak. Bu uygulama ile Venus V3 için servis merkezine gitmeye gerek kalmayacak. Deneyimli müşteri temsilcilerinden canlı olarak uzaktan destek alınabilen sistemde, ayar değişiklikleri, uygulama yükleme/kaldırma, veri yedekleme, ürünü sıfırlama gibi konularda yardım alınabilecek.

Vestel Ve Turkcell’den Hızlı Ve Yerli İşbirliği

Vestel Ve Turkcell’den Hızlı Ve Yerli İşbirliği

Vestel Ve Turkcell’den Hızlı Ve Yerli İşbirliği

Vestel Ve Turkcell’den Hızlı Ve Yerli İşbirliği

Vestel Ve Turkcell’den Hızlı Ve Yerli İşbirliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim