• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Vestel Sharp'ın Avrupa haklarını aldı

Vestel Sharp'ın Avrupa haklarını aldı
Vestel, Sharp'ın beyaz eşya ürünlerinin Avrupa'daki üretim, ürün geliştirme, pazarlama ve satış faaliyetlerini devraldı.

Vestel Elektronik, global markalarla işbirliğini güçlendirme stratejisi kapsamında bağlı ortaklığı Vestel Ticaret'in Japon elektronik üreticisi Sharp markası lisansı altında beyaz eşya ürünlerinin geliştirilmesi, üretimi ve Avrupa'da satış ve pazarlamasını kapsayan bir işbirliği anlaşması imzaladı.

SHARP MARKASI ALTINDA AVRUPA'DA MÜNHASIR SATICISI OLACAK

Vestel Elektronik'in KAP açıklamasına göre, şirketin bağlı ortaklığı Vestel Ticaret, Vestel Beyaz Eşya fabrikalarında ve Sharp'ın Asya'daki tesislerinde üretilen ürünlerin Sharp markası altında Avrupa'da münhasır satıcısı olacak. Vestel Elektronik hisseleri ilk seansı yüzde 5.26 yükselişle 5.8 liradan, Vestel Beyaz Eşya ise yüzde 7.23 primle 8.31 liradan tamamladı. Açıklamada, "Anlaşma kapsamında operasyonların 1 Ocak 2015 itibariyle başlaması hedeflenmektedir. Bu işbirliğinin şirketimizin Avrupa pazarında rekabet gücünü ve markalı satışlarının payını artırması beklenmektedir" denildi.

BEYAZ EŞYA VE KÜÇÜK EV ALETYLERİNİDE KAPSIYOR

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan da, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, lisans anlaşmasının beş yıl süreli olduğunu ve beyaz eşya ile küçük ev aletlerini kapsadığını belirtti. Japon elektronik üreticisi Sharp da bugün yaptığı açıklama ile Avrupa faaliyetlerini yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında ev aletleri markasının Avrupa'daki lisansını Vestel Ticaret'e vereceğini açıklamıştı.

SHARP, JAPONYA VE ASYA'DA ÖNDE GELEN İSİMLERDEN BİRİ

Vestel'den yapılan açıklamada yer alan bilgiye göre, 2013 yılını 28.7 milyar dolar global ciroyla tamamlayan Sharp'ın toplam cirosunun yaklaşık 3 milyar doları beyaz eşya satışlarından geliyor. Japonya TV pazarının lideri olan Sharp, Japonya ve Asya beyaz eşya pazarlarının önde gelen oyuncularından biri konumunda bulunuyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim