• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Vergili’den Dinçel’e Cevap

Vergili’den Dinçel’e Cevap
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel'in kendisi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalara cevap vererek, bildiği...

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel'in kendisi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalara cevap vererek, bildiği şeyleri sümen altı yapmamasını istedi.

Karabük Valiliğinin Yeşil Mahaleye taşınıp valilik binasının yıkılarak Çelik Camii yapılacak olması ile ilgili Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel arasında ki tartışmaya Vergili son noktayı koydu.

Özellikle CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel'in "Ben kimseden korkmuyorum bizler bir şeyleri açıklarsak Karabük sallanır" şeklinde ki açıklamasına Başkan Vergili "Şimdi ben buradan kendisini Karabük'ü sallamaya davet ediyorum. Eğer sen bir CHP İl Başkanı isen bir evvel ki sözün gibi hemen sözünün arkasına saklanıp bunun üzerinden istismar politikaları yürütemezsin" dedi.

Birkaç gün önce yaptığı açıklamada CHP'lileri kast ederek açıklama yapmadığını belirten Başkan Vergili, "Kendisi klasik Cumhuriyet Halk Partisi metotları ile olayı tamamen terse çevirmek, tamamen bir siyasi propaganda arenasına çekerek açıklamalarda bulunmaktadır. Öncelikle ben hiçbir CHP'li, kardeşimi, arkadaşımı camiye gelmez veya soğuk bakar şekli ile ele almadım. Son iki tane Milletvekili adayı, Belediye Başkan adayları sürekli, camide idi. Ben onun kendi şahsını kast ederek ifade ettim. Daha evvel ki Milletvekili adayı Cevdet Akay bey camiden dışarıya çıkmayan bir arkadaşımızdı, Mustafa Eren bey benim bildiğim kadarı ile sürekli ibadetini yapan bir arkadaşımızdı. CHP'li bir sürü arkadaşım, bir sürü dostum camiye gelir her türlü ibadetini yapar ama bugün bir parti temsilcisi yada bir partinin en ileri geleni herhangi bir cenaze namazına geldiği zaman camiye gelmezse, teşrifatçı niteliğinde cami avlusunda beklerse o da eleştirilir, eleştirmek de bizim en tabi hakkımız çünkü sarf etmiş olduğu sözlerden. Bir evvelki basın açıklamasında kendisi bizi din tacirliği ile suçlarken hiçbir şeyden çekinmeden çok rahatlıkla söyleyebiliyordu, buna istinaden söylenmiştir. Hiçbir CHP arkadaşımız dine sıcak bakmıyor, dine soğuk bakıyor, camiye gelmiyor diye de bir ifade kullanılmamıştır öncelikle bunu belirtmek isterim" dedi.

KARABÜK'Ü SALLAMAYA DAVET EDİYORUM

CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel'in gün gelir bazı şeyleri anlatırsak Karabük sallanır şeklinde açıklama yapmasına da cevap veren Başkan Vergili, Dinçel'in bazı şeyleri açıklaması gerektiğini ve Karabük'ü sallamaya davet ettiğini belirterek "Eğer bir CHP İl Başkanı "Demir Çelik'ten falan da ihale almadım, Ben hiçbir yerden ihale almadım, kamudan da ihale almadım, kamu ile bir sıkıntım yok, ama kimlerin korkması gerektiğini gün gelir anlatırsak Karabük sallanır" ifadelerini kullanıyorsa bu açıklamasının altında kalmayacak ve bunu zamana falan da bırakmayacak. Şimdi ben buradan kendisini Karabük'ü sallamaya davet ediyorum. Eğer sen bir CHP İl Başkanı isen bir evvel ki sözün gibi hemen sözünün arkasına saklanıp bunun üzerinden istismar politikaları yürütemezsin. Ne kadar sosyal demokrat arkadaşım varsa hepsine sıcak bakan, sık sık fikirlerine müracaat eden, görüşlerini alan bir kişiyim. Şimdi bir İl Başkanı eğer bu şekilde bir açıklama yapıyorsa, bildiği bir şey varsa, herhangi bir şeyi kast ediyorsa bunu açıklar ve Karabük'ü sallar. Bildiklerini sümen altı yapmasın. Eğer beni kast ediyorsa benim ticari kuruluşlarım vardır, ben şu anda Devlet ile çalışmıyorum ama özel sektörden kendi bilmiş olduğum konuda her türlü ihaleye şirketlerim girer. Çünkü bizim şirketlerimiz şu anda uluslar arası düzeyde demir çelik konusunda iş tecrübesine sahip. Metal fabrikaları konusunda dünyadaki büyük firmalar ile yarış edebilecek kabiliyette firmadır. Alabilir yada alamaz o beni ilgilendirmez ama ben hiç kimseden iş almak için bugüne kadar kimsenin ayağına gitmedim, hiçbir yönetimle görüşmedim, kuralları dahilinde yapılmıştır. Ama diğerleri de kast ediyorsa ihale alan arkadaşları da kast ediyorsa etik kuralları içersinde herkes ihalelere girebilir, ihaleler alabilir, oradan kendi geçimini sağlayabilir, kendi kazancını sağlayabilir, bundan daha doğa ahlaki bir olay yoktur.Kendi Hukukçu olduğu için şöyle bir benzetme yapayım. Bir hukukçu ben bugün tecavüz davası almıyorum diyemez, her zaman mağdurların avukatlığını yapacak diye bir kuralı yoktur. Ben icra davası, icra uygulaması yapmadım diyemez. Kendisi bugüne kadar tecavüz ve cinayet davası almadı mı? Bundan daha dolay hiçbir şey yoktur, bir avukat da bu davaların hepsini alabilir, hukuk kuralları içersinde, ahlak kuralları içersinde savunmasını yapabilir, bunu da hiç kimse eleştiremezi eleştirmeye de hakkı yoktur" dedi.

Vergili’den Dinçel’e Cevap

Vergili’den Dinçel’e Cevap

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim