• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Vergi Rekortmenlerine Teşekkür

Vergi Rekortmenlerine Teşekkür
Bayburt'ta 2014 rakamlarına göre en fazla vergi ödeyen mükelleflere teşekkür belgesi verildi.

Bayburt'ta 2014 rakamlarına göre en fazla vergi ödeyen mükelleflere teşekkür belgesi verildi. 27. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleşen programda kurumlar ve gelir vergisinde ilk 10'a girenlere Maliye Bakanı Naci Ağbal imzalı teşekkür belgeleri takdim edildi.

Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve davetlilerin katılımıyla Bayburt Üniversitesi Konukevi'nde gerçekleşen programda bir konuşma yapan Bayburt Defterdarı Davut Karadağ, Bayburt ekonomisine yaptıkları katkılardan dolayı vergi rekortmenlerine teşekkür etti.

Karadağ, şöyle konuştu: "Vergi bilincinin oluşturulması, vergi konusunda kamuoyu duyarlılığının artırılması amacıyla her yıl kutlanılan vergi haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Öncelikle bu toplantıya vesile olan vergi rekortmenlerimize şükranlarımı sunuyor, kendilerine bol kazançlar diliyorum.

Anayasamızın 73. maddesi göre, herkes kamu giderlerini karşılamak üzere maddi gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağıtılması Maliye politikasının sosyal amacıdır. Bayburt Defterdarlığı olarak verginin adaletli dağılmasına ve kayıp kaçakla mücadele konusunda çalışmalarımız kararlılıkla yürütülmektedir.

Yapılmakta olan sağlık, milli eğitim, altyapı, otoyol, duble yol, tünel, metro, hızlı tren ve diğer harcamaların finansmanı toplanan vergilerle karşılanmaktadır.

Son yıllarda ortaya çıkan ülke güvenliğimiz nedeniyle güçlü bir ordumuzun olması, kendi uçağımızı, kendi silahlarımızı, uydularımızı yapabilmek ve güçlü bir Türkiye oluşturabilmek için sağlam kaynaklara ihtiyacımız bulunmaktadır.

Dolayısıyla ne kadar kaynak toplayabilirsek o kadar güçlü bir Türkiye oluşturabileceğiz.

2015 yılında ilimiz için öngörülen vergi gelirleri tahakkuk ve tahsilat hedeflerinin üzerinde gerçekleşmiştir. Bu vesile ile Bayburt halkına ve ilimiz vergi mükelleflerine şahsım ve teşkilatım adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

Programda isminin açıklanmasını istemeyen mükellefler dışında kurumlar ve gelir vergisinde ilk 10'a girerek teşekkür belgesi alan isimler şöyle oluştu:

2014 Yılı Kurumlar Vergisi'nde; Seyhanlar Petrol, Kodek İnşaat, Kırali Petrol, Özbekler Yapı, Erbay Denetim, Mam-San Oto, Çoruh Yapı Denetim, Pınar İnşaat.

2014 Yılı Gelir Vergisi'nde; Hacı Reşit Memiş, Fatih Kırali, Ahmet Temür, Nurettin Burak, Ali Saracaoğlu, Şefik Bilgeoğlu.

Vergi Rekortmenlerine Teşekkür

Vergi Rekortmenlerine Teşekkür

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim