• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Bartın'da 27. Vergi Haftası nedeniyle 2014 yılı vergilendirme döneminde dereceye giren firma ve şahıslara yönelik ödül töreni düzenlendi.

Bartın'da 27. Vergi Haftası nedeniyle 2014 yılı vergilendirme döneminde dereceye giren firma ve şahıslara yönelik ödül töreni düzenlendi.

Bartın Defterdarlığı tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Arınan, Başsavcı Seyfullah Öselmiş, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Yarbay Mahir Çelik, Defterdar Vekili Önder Özdemir, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı

Törende bir konuşan Defterdar Vekili Önder Özdemir, "Bilindiği üzere, vergi konusu Anayasamızın Siyasi Haklar ve Ödevler başlıklı dördüncü bölümünde yer almış ve 73'üncü maddesinde ise, "Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı maliye politikasının sosyal amacıdır. Vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler kanunla konulur, değiştirilir veya kaldırılır" denilmek suretiyle vatandaşlık ödevi olarak tanımlanmıştır. Bu tanımlamadan da anlaşılacağı üzere, verginin güçlü bir sosyo-ekonomik boyutu olduğu kadar, gücünü T.C. Anayasasından alan hukuki bir boyutunun da olduğudur. Ancak, burada esas vurgulanması gereken hususun, vergisel ödevlerin devlet ile vatandaş arasında kurduğu bu hukuki bağın; toplumdaki vatandaşlık bilincinin gelişmesine ve olgunlaşmasına da ciddi katkılar sağladığıdır. Artık biliyoruz ki, medeni toplumlarda insanlar sadece vergisel ödevlerini yerine getirmekle kalmamakta, bu vergilerin hangi amaçlarda ve hangi alanlarda harcandığını da bilmek, takip etmek istemektedirler. Kısacası, verginin toplanması ve kamusal alanlarda harcanması aşamalarında şeffaf olunması beklenmektedir. Buradan hareketle, vergi bilinci ile vatandaşlık bilinci kavramlarının birbirine paralel bir gelişim gösterdiğini rahatlıkla söylenebilir" dedi.

Törende daha sonra ödüller teslim edildi. Ödül alan kurum ve şahıslar şöyle: Kurumlar Vergisinde , "Bartın Seramik, Muhammet Gümüştaş Çimento, Tüsa Denim Sanayi Bartın Limanı Özbulut Yapı Pelenkoğlu Demir Çelik Pelenkoğlu Nakliyat, BİRTOM, Öz Akça Orman Ürünleri, Bayraktarlar İnşaat. Gelir vergisinde ise, Hüseyin Çalıkoğlu, Zeynep Sinaplı, Musa Kanat, İsmail Naci Ünal, Oruç Ekşi, Ali Uğur Pelenkoğlu, Şule Kavaklı, Yusuf Kanat, Ramiz Tarhan, Ahmet Özardıç."

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim