• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Vergi rekortmeni olan SİDEMİR’e ödül verilmedi

Vergi rekortmeni olan SİDEMİR’e ödül verilmedi
Sivas'ta 27. Vergi Haftası nedeniyle 2015 yılının gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenleri için ödül töreni düzenlendi.

Sivas'ta 27. Vergi Haftası nedeniyle 2015 yılının gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenleri için ödül töreni düzenlendi. Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen törende, gelir vergisinde inşaat işi yapan Mehmet Akyıldız, ilk sırayı alırken, kurumlar vergisinde ise Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş birinci oldu. Kurumlar vergisinde 3. olan SİDEMİR'e ise ödül verilmedi.

22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan 27.Vergi Haftası kutlamaları kapsamında vergi rekortmenlerine teşekkür belgesi verildi. Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen törende konuşan Vali Alim Barut, Vergi rekortmeni olan kurum ile iş adamlarını kutladı. Barut, verginin bir maliyet olarak görülmemesini isteyerek, "Vergi olmazsa üretimde olmaz, bunlar birbirini destekleyen unsurlar. Vergiyi düzenli vermeyenlerin ileride üretimde yapamadıklarını görüyoruz. Vergi verildikçe devlet ve toplum kazanır. Vergiyi bu şekilde dürüstçe beyan ederek verenleri tebrik ediyorum. Onlar olmasaydı, bir araya gelemezdik. Burada bulunmaktan ziyadesiyle memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Bu ülkede ne kadar üretim yapılırsa geleceği de o kadar parlak olacaktır. Asker kadar üreten iş adamı ve üreten fabrikada lazım. Töreni organize edenlere de teşekkür ediyorum." dedi.

Defterdar Mehmet Yazar da verginin vatandaşlık görevlerinin en başında gelen en kutsal bir görev olduğunu belirterek, aynı zamanda devletin ekonomik faaliyetleri için en gerekli müdahale aracı olduğunu anlattı. Defterdarlık olarak 205 personel ile 149 bin 673 mükellefe hizmet verdiğini kaydeden Mehmet Yazar, il genelinde 15 bin 809 gerçek usul, 6 bin 859 basit usulde vergilendirilmeye tabi gelir vergisi mükellefi, 2 bin 788 de kurumlar vergisi mükellefi bulunduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, ilk 10'a giren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine teşekkür belgesi takdim edildi. Gelir vergisinde Mehmet Akyıldız, Mustafa Altan, Yüksel Aras, Tahsin Demirel, Şemsa Çakır, Esat Özkan, Mustafa Cesur, Mehmet Emin Koçyiğit, Yusuf Oflas, ve Dilek Sönmez gelir vergisinde; Çamlıbel Elektirik, Estaş, Sidemir, Okul Endüstri, Tokat AVM, Fimar Mermer, Emmioğlu Mermer,Özmersan, Ofisline, Kaptan İnşaat ise kurumlar vergisinde ilk 10 sırada yer aldı.

ÜRETİMİ DURDURAN SİDEMİR'E ÖDÜL VERİLMEDİ

Kurumlar vergisinde 3. olan SİDEMİR'e ise ödül verilmedi. Sivas Demir Çelik Fabrikası, geçtiğimiz haftalarda üretimi durdurarak işçileri çıkarma kararı almıştı. Fabrika işçileri aylarca maaş alamadıkları için eylem yapmıştı. Bir süre önce işçileri geri alan fabrika yönetimi, üretimi durdurma kararı almıştı.

Vergi rekortmeni olan SİDEMİR’e ödül verilmedi

Vergi rekortmeni olan SİDEMİR’e ödül verilmedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim