• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Vergi Haftası kutlamaları başladı

Vergi Haftası kutlamaları başladı
Nevşehir Defterdarlığı tarafından hazırlanan program kapsamında Nevşehir'de 26. Vergi Haftası kutlamaları başladı.

Nevşehir Defterdarlığı tarafından hazırlanan program kapsamında Nevşehir'de 26. Vergi Haftası kutlamaları başladı.

Kutlama programı, Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak başladı. Törene, Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman'ın yanı sıra Nevşehir esnaf Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Muhasebeciler Odası Başkanı Oruç Irmak ile Vergi Dairesi birim müdürleri ve personelleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Defterdar Hatice İşcen Ercoşman ve beraberindeki heyet üyeleri çelenk sunumunun sonrasında Vali Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret ederek, Vergi Haftası kutlamaları hakkında bilgi verdi. Defterdar Hatice İşcen Ercoşman burada yaptığı konuşmada, 1990 yılında başlayan Vergi Haftası'nı bu yıl 22-28 Şubat arasında yapacakları programlarla kutlayacaklarını söyledi. Devletin vatandaşlarının toplumsal hayatın gerektirdikleri ihtiyaçlarını karşılamasında kullanılan finansmanın kaynağının vergiler olduğunu dile getiren Ercoşman, vergiyi, şahıs ve şirketlerden karşılıksız olarak kanuna dayanılarak, ödeme güçlerine göre alınan değer olarak tanımladı. Ercoşman, Vergi Haftası'nın amacının, vatandaşlara gönüllü olarak vergi ödeme alışkanlıklarının kazandırılması, toplumda vergi bilincinin oluşturulması, yarının mükellefleri, yöneticileri olan çocuklarımıza şimdiden verginin önemi anlatılarak bu bilincin yerleştirilmesi olduğunu ifade etti.

Vali Mehmet Ceylan ise ülke genelinde olduğu gibi ilde de her yıl belli periyotlarda düzenlenen Vergi Haftası programlarıyla, bütçe gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturan vergi ile ilgili toplum nezdinde bilinçlendirme yapılmasına olanak sağlandığını söyledi.

Bu tür etkinliklerin özellikle vergi bilincinin vatandaşlara, gençlere ve çocuklara aşılanması açısından önemli olduğunu belirten Ceylan, "Bu amaçla düzenlemiş olduğunuz çalışmalar inşallah meyvelerini verir. İlimizde oldukça düşük oranlarda bulunan vergi tahsili ve diğer gelirlerle ilgili olarak önemli bir gelişme sağlandı. İnşallah bundan sonra da bu tür çalışmalarla birlikte mükelleflerin bu konudaki hassasiyeti artırılacak. İnşallah bundan sonraki yıllarda da ilimizde vergiyle ilgili olarak yapılması gerekenler yapılır. Devlete olan borcumuzu ödeme imkanı elde etmiş oluruz." dedi.

Vergi Haftası kutlamaları başladı

Vergi Haftası kutlamaları başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim