• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Vergi Haftası Kutlamaları Başladı
Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı, 27. Vergi Haftası kutlamalarına, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak başladı.

Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı, 27. Vergi Haftası kutlamalarına, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak başladı. Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, özellikle kayıt dışıyla mücadelede paydaşları olan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir yol haritası çizeceklerini söyledi.

Vergi Dairesi Başkanlığı, bu yıl 22-28 Şubat 2016 tarihleri arasında kutlanacak 27. Vergi Haftası kutlamaları kapsamandı Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi. Törene, Mersin Vergi Müfettişleri Grup Başkanı Durdu Karaman, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Mersin Defterdar Vekili Ali Rıza Yener ve Vergi Dairesi birim müdürleri katıldı. Vergi Dairesi Başkanı Güngör'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla bu yıl 22-28 Şubat 2016 tarihleri arasında 27. Vergi Haftası etkinliklerini gerçekleştireceklerini söyledi. Bu yıl Vergi Haftası'nı iki konsept üzerine kurguladıklarını belirten Güngör, "Birincisi vergi bilincinin artırılması. Bunda hedefimiz gençlerimiz ve çocuklarımız, yani geleceğimizin mimarları. İkincisi de kayıt dışıyla mücadele. Bunda da bizim paydaşımız olan sivil toplum kuruluşlarıyla müzakerelerle neler yapabileceğimizi kararlaştırıp birlikte bir yol haritası çizeceğiz. İnşallah daha güzel günlerde, daha müreffeh bir ülkede yaşamak dileğiyle Mersin'deki tüm vatandaşlarımızın Vergi Haftası'nı tebrik ediyorum" dedi.

Her geçen yıl artan toplumsal ihtiyaçların karşılanması için yapılan kamu giderlerinin ana finansman kaynağı olan vergiler, Türkiye'de Anayasa'nın 73. maddesiyle güvence altına alındığını anımsatan Güngör, "Vergi kavramını kamuoyunun gündemine sunduğumuz; vatandaşlarımıza bu yükümlülüğün önemini en iyi şekilde ifade edebildiğimiz ve Başkanlık olarak, verginin adil dağılımı, tabana yayılması ve tüm kesimlerden ödeme gücüne göre alınması temel prensipleri çerçevesinde çok yoğun süren çalışmaların faydalarının değerli vatandaşlarımızla paylaşıldığı Vergi Haftası'nda bu yıl da çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Başkanlık olarak, özellikle vergilendirme ile ilgili ödevlerini yerine getiren mükelleflerimizi, haksız rekabetle karşı karşıya bırakmamak için, kayıt dışıyla mücadeleye önem vererek, vergide adaletin sağlanması için kararlı hizmet sunmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda vergi daireleri, hafta boyunca mükelleflerini işyerlerinde ziyaret edecek, sunulan hizmetleri anlatarak beklenti ve önerilerini paylaşacak" diye konuştu.

Mersin'de dereceye giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Vergi Haftası anısına hazırladığı teşekkür plaketlerini düzenleyecekleri törenle sunacakları bildiren Güngör, çocuklara vergi bilincini aşılamak için de okullarda ve vergi dairelerinde eğitici tanıtımlar yapacaklarını dile getirdi. Güngör, "Ayrıca kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarılı olunabilmesi ve verginin tabana yayılmasında önemli gördüğümüz sivil toplum kuruluşları ile iş birliği ve diyaloga önem vererek, Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerde Başkanlığımız uygulamaları hakkında bilgiler verirken, vergi mükelleflerimizin bizden beklentileri konusunda da görüş ve öneriler alarak bunları değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim