• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Vergi Dairesi Çalışanları Vergi Haftasını Kutladı

Vergi Dairesi Çalışanları Vergi Haftasını Kutladı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde görev yapan Vergi Dairesi çalışanları, 27. Vergi Haftası'nı düzenledikleri törenle kutladılar.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde görev yapan Vergi Dairesi çalışanları, 27. Vergi Haftası'nı düzenledikleri törenle kutladılar.

Türkiye'de 1990 yılından beri her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası'nın 27.'si Gebze'de de tüzenlenen törenle kutlandı. Gebze İlyasbey Vergi Dairesi ve Uluçınar Vergi Dairesi çalışanları, Vergi Haftası etkinliklerini kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına Çelenk koyarak basın açıklaması yaptılar. Törene İlyasbey Vergi Dairesi Müdürü Adem Baydere, Uluçınar Vergi Dairesi Müdürü Hikmet Yıldız ve vergi dairelerinin çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Uluçınar Vergi dairesi Müdürü Hikmet Yıldız, "Son yıllarda yaşanan ekonomik krizler sırasında bütçelerin sağlıklı finansman kaynaklarına sahip olmasının önemi daha fazla ortaya çıkmış, bu nedenle vergilerin tam ve zamanında toplanabilmesi, krizlerin önlenmesinde zorunluluk haline gelmiştir. Vergi mükelleflerinin vergiye tabi gelirlerini eksiksiz beyan etmeleri bütçe dengesine ilave olarak, adaletli bir vergi sisteminin tesisine, yatırım ve istihdamın artmasına, adil bir gelir dağılımının oluşmasına da yardımcı olacaktır" dedi.

Hedeflerinin vergi bilincini oluşturmak ve mükellefleri vergi mevzuatı konusunda bilgilendirmek olduğunu belirten Yıldız, "Vatandaşlarımızın vergisini gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması, mükellef idare ilişkilerinin iyileştirilmesi ve uyumlu hale getirilmesi, gelecekte yönetimi üstlenecek çocuklarımıza ve gençlerimize mutluluk, refah, huzur dolu ve çağdaş kalkınan bir ülke bırakmak için vergi ve önemini anlamak, onları bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Mükelleflerimizin vergi uygulamalarıyla ilgili bilgilenme taleplerini karşılamak üzere her zaman vergi dairelerimize bekliyoruz ve kendilerine hizmet etmekten memnunluk duyacağımızı belirtiriz. Kamu hizmetlerinin arzulanan seviyelere yükseltilebilmesi vergi gelirimizin aratılmasına bağlı olup, bunun gerçekleşebilmesi de vatandaşlarımızın vergi ile ilgili ödemelerini severek, isteyerek ve bilinçli bir biçimde tam ve zamanında yerine getirmeleri ile mümkündür" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenin ardından vergi dairesi çalışanları, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, ziyaret ettiler.

Vergi Dairesi Çalışanları Vergi Haftasını Kutladı

Vergi Dairesi Çalışanları Vergi Haftasını Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim