• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Vergi Dairesi Başkanı Vali Erdoğan Bektaş’ı Ziyaret Etti

Vergi Dairesi Başkanı Vali Erdoğan Bektaş’ı Ziyaret Etti
Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan ve personeli Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan ve personeli Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Bu yıl 22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanacak 27. Vergi Haftası nedeniyle sabah ilk olarak Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunumunun ardından Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan ve personeli Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette vergi haftası kutlama etkinlikleri hakkında bilgi veren Çakan, "1989 yılından bu yana kutlamakta olduğumuz vergi haftasının 27'ncisini kutluyoruz. Her yıl şubat ayının son haftası vergi haftası olarak kutlanıyor. Beyan döneminin öncesinde, özellikle yoğun olduğumuz dönemler Mart ve Nisan aylarında gelir vergisi beyannamelerini alıyoruz. Nisan aylarında kurumlar vergisi mükelleflerinin beyanlarını alıyoruz. Bu beyan dönemi öncesinde biz her yıl vergi haftamızı kutluyoruz. Yapmış olduğumuz program çerçevesinde sizleri ziyarete geldik. Büyükşehir belediye başkanımız, özellikle sivil toplum kuruluşlarını, öncelikle bizimle daha çok ilgisi olan kurum ve kuruluşlarımızı ziyaretlerimizle devam edeceğiz. Şehitliklerimizi ziyaret edeceğiz. Bizim yarınımızın teminatı gelecek vergi mükellefleri veya vergi uygulayıcıları olan öğrencilerimize yoğunluklu programlarımız var. Okullara bizzat giderek onlara konferanslar veriyoruz. Onları başkanlığımızda misafir ediyoruz. Bu sene iki farklı spor branşında öğrencilerimize yönelik turnuva düzenledik. Onların müsabakaları gerçekleşecek ve ödül törenimiz olacak. Mükelleflerimizi onurlandırmak, biraz olsun onlarla gururlanmak adına ödül törenimizi Cuma günü gerçekleştireceğiz. 7 yıldır her yıl şehirde ve bir ilçede olmak üzere konserler veriyorduk, bu sene de programlarımıza koymamıza rağmen son dönemlerdeki üzüntülü olaylardan dolayı ileri bir tarihe erteledik. Bu şekilde dolu dolu bu haftamızı kutlamaya çalışıyoruz. Amacımız bu haftada vergi ismini toplumun tüm kesimlerinde konuşmak suretiyle bir farkındalık oluşturmak, bir bilinç oluşturmaya çalışmak. Daha iyiye, daha güzele nasıl gidebiliriz konusunda el birliğiyle tüm teşkilat arkadaşlarımızla beraber kutlamaya çalışıyoruz." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek 27. Vergi Haftasını kutlayan Vali Bektaş da, "Vergi, çağdaş toplumlar için çok önemli. Vergi anlayışı, vergi bilinci, vergi sorumluluğu gerçekten belki de hiç bir dönemde terk edilmeyecek bir anlayış. Biz kamu hizmetlerini vatandaşlarımızdan aldığımız vergiler aracılığı ile yürütebiliyoruz. Vatandaşlarımız o vergileri bizlere vermezlerse biz bu işleri yürütemeyiz. Dolayısıyla işin sahibi, işin esası vatandaş. Vatandaş vergi verirken elbette zorlanıyor, kimse kendi isteği ile bir şey vermek istemez. İşte bizim ülkemizde de, gelişmiş ülkelerde de vergi bilinci buna paralel gelişmiştir. İnsanlar aldıkları kamu hizmetlerini bir nebze karşılamak, katkıda bulunmak üzere vergilerini memnuniyetle verirler. Vergi olmadığı dönemlerde bizim toplumumuzda vakıflar vardı, hayır hizmetleri vardı. Karşılığı sevap diye insanlar bir kısım amme hizmetlerini yürütmeye çalışıyorlardı. Artık işler sistematize edildi, bir esasa bağlandı. Çok güzel bir sistemi arkadaşlarımız işletmeye çalışıyorlar. Senede bir hafta da gündemde olalım istiyorlar. Özellikle vergi bilincinin, vergi anlayışının olması gerektiği çerçevenin çizilmesi, anlayışın vurgulanması, vergi sorumluluğunu biraz daha fazla hissettirmek açısından bir kısım faaliyetler yapıyorlar. Öğrencilerimizle de bir kısım faaliyetler yapıyorlar. Öğrencilerimize, çocuklarımıza bu anlayışı benimsetmeye, aşılamaya çalışıyorlar. Teşekkür ediyoruz, vergi dairemiz işini başarıyla yapmaya çalışıyor. Ülkemizin performansındaki etkilenmelerden kaynaklanan, ülkemiz çevresindeki problemli ortamlardan kaynaklanarak bu sene bir kısım vergi düşüşü yaşadık, ancak sistemimizi sürdürüyoruz, geleceğe dair umutlarımız var. Vatandaşlarımıza güveniyoruz. Biz de vatandaştan aldığımız her kuruş verginin hakkıyla vatandaşa hizmet olarak dönmesi için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Vergi Dairesi Başkanı Vali Erdoğan Bektaş’ı Ziyaret Etti

Vergi Dairesi Başkanı Vali Erdoğan Bektaş’ı Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim