• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Veren el ile alan el "Hayır Çarşısı"nda buluşuyor

Veren el ile alan el "Hayır Çarşısı"nda buluşuyor
Veren el ile alan elin buluşturulduğu Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı'ndan her ay 3 bin 592 aile faydalanıyor.

Veren el ile alan elin buluşturulduğu Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı'ndan her ay 3 bin 592 aile faydalanıyor.

Elazığ Belediyesinin 2015 yılı Şubat ayında sosyal belediyecilik anlamında hizmete soktuğu ve birincilik ödülü alan "Hayır Çarşısı"ndan her ay 3 bin 592 aile faydalanıyor. Çarşıya gelen aileler, kendilerine verilen yaklaşık bin lira değerindeki 250 kontörlük kartlarla gıdadan beyaz eşyaya kadar evinin ihtiyacına göre alışveriş yapıyor. Ürünlerin çoğunluğu Elazığ Belediyesi tarafından tedarik edilirken, alan ile veren elin buluşturulduğu çarşı verilen yardımları da Alo 153 Beyaz Masa aracılığıyla kabul ederek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. İkinci el ürünler de Hayır Çarşısı'nda seçilip yıkanarak, dikilip ütülenerek raflarda yerini alıyor.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın talimatıyla 2015 yılı Şubat ayında Hayır Çarşısı'nın hizmete açıldığını belirten Birim Sorumlusu Metin Dağdelen, "Hayır Çarşısı'nın iki ayağı bulunmaktadır. Birincisi ihtiyaç sahibi aileler, diğeri ise ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak isteyenler. Birinci ayağımızda ihtiyaç sahibi ailelerin daha onurlu yaşayabilmeleri için kendi özgür iradeleri ile bir marketten alışveriş yapabilmeleri sağlayabilmek. İkinci ayağımızda ise ihtiyaç sahibi ailelere ulaşan kişilerin bağışladığı eşyaları kabul etmektir. İhtiyaç sahibi aile 153'ü arayarak ikametgahını bıraktıktan sonra Hayır Çarşımızın personeli aileyi evinde ziyaret ederek sosyo ekonomik analizini yapmaktadır. Aile ihtiyaç sahibi olarak tespit edildikten sonra o aileye 250 puan içerisinde bulunan Hayır Çarşısı kartı verilerek, her ay gelip gıda, mobilya, beyaz eşya, giyim ihtiyaçlarını alabilmektedir" dedi.

İhtiyaç sahibi ailelere ulaşmak isteyen ailelerin öncelikle 153'ü arayarak bağışlamak istedikleri malzemelerin cinsini belirterek adreslerini vermeleri gerektiğini dile getiren Dağdelen, "Hayır Çarşısı ekibimiz ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak isteyen ailelerin evine giderek vermek istedikleri eşyaları tutanak ile teslim alarak Hayır Çarşısı'na getirmektedir. Bu malzemeler daha sonra ayrıştırma, yıkama, ütüleme ve terzi bölümünden geçtikten sonra Hayır Çarşısı reyonlarında barkotlanarak yerini almaktadır. İhtiyaç sahibi aileler aldıkları kartlarla Hayır Çarşısı'na gelerek alışverişlerini kendi özgür iradeleri ile 250 puan karşılığında yapmaktadır. Şuan itibariyle Hayır Çarşısı'nda 3 bin 592 aile faydalanmaktadır. İhtiyaç sahibi ailelere ulaşmak isteyen aileler 153'ten bizi arayarak ihtiyaç sahibi ailelerin sırtlarında mont, ayaklarında bot olarak vicdanını ısıtırlar. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi olan ailelerde onları alarak bedenlerini ısıtmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim