• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Veliler, tacizle suçlanan yöneticinin görevden alınmamasını protesto etti

Veliler, tacizle suçlanan yöneticinin görevden alınmamasını protesto etti
Mersin'de bir grup veli, okulda temizlikçi olarak çalışan kadına tacizle suçlanan müdür yardımcısının, soruşturma tamamlanana kadar açığa alınmamasını...

Mersin'de bir grup veli, okulda temizlikçi olarak çalışan kadına tacizle suçlanan müdür yardımcısının, soruşturma tamamlanana kadar açığa alınmamasını protesto etti.

Mersin merkez Toroslar ilçesindeki bir okulda müdür yardımcılarından birinin, okulun temizlik işlerini yapan şirketin görevlisi kadın personelden birine tacizde bulunduğu öne sürüldü. İddiaya göre, eylül ayında meydana gelen olay sonrası işten ayrılan kadın görevli, müdür yardımcısının "eşine söylerim" türü tehditlerinden korktuğu için şikayetçi olmadı. Olayın söylentisinin okulda yayılması üzerine psikolojisi bozulan kadın, velilerin de araya girmesi ile yarı yıl tatilinde durumu eşine anlattı. Bunun üzerine kadın polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Her iki tarafın da ifadesi alındı, olay adliyelik oldu.

Bir grup veli, soruşturma sürecinde müdür yardımcısının halen görevde bulunmasına tepki gösterdi. Okul önünde eylem yapan veliler adına konuşan Döne Yıldırım Özdaş, okulda eylül ayında yaşanan bir taciz iddiası bulunduğunu söyledi. 25-26 yaşında bir temizlik personelinin müdür yardımcısının tacizine uğradığını öne süren Özdaş "Olay olduğu gün temizlik görevlisi okuldan ayrılıyor. Aradan 5 ay geçtikten sonra biz bu iddiayı duyup bayanla görüşüyoruz. Olay adliyeye intikal etmiş. Adli süreç sonuçlanana kadar bizim isteğimiz, iddiada adı geçen müdür yardımcısının ve bunu örtbas etmeye çalışan herkesin açığa alınması." şeklinde konuştu.

"Milli Eğitim Bakanlığını aradım. Alo 147'yi aradım. Sendikaları aradım. Benim sesimi duymalarını istiyorum, ben bir veliyim" diyen Özdaş, şöyle devam etti: "İkinci sınıfa giden bir kız çocuğum var benim bu okulda. Lütfen Sayın Başbakanım, Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Milli Eğitim Bakanım; sesimizi duyun. Eşi çıkıp gelse elinde silahla adamın kafasına silah dayasa, iki tane öğrenci gitse kim verecek bunun hesabını. Hangi yetkili verecek? Adli süreç sonuçlanana kadar müdür yardımcısı açığa alınmazsa ben çocuğumu okula göndermemeyi düşünüyorum. Bu olaydan dolayı iki tane çocuk bu okuldan alındı. Veliler çocuklarını başka okullara aldı. Bizim isteğimiz soruşturma sonuçlanana kadar ismi geçen kişinin açığa alınması."

Öte yandan olayla ilgili söz konusu okul idaresi yetkilileri açıklama yapmak istemedi.

Veliler, tacizle suçlanan yöneticinin görevden alınmamasını protesto etti

Veliler, tacizle suçlanan yöneticinin görevden alınmamasını protesto etti

Veliler, tacizle suçlanan yöneticinin görevden alınmamasını protesto etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim