• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Vekil adaylarının mal varlıkları ne kadar?

Vekil adaylarının mal varlıkları ne kadar?
Uluslararası Şefaflık Derneği’nin, partilere ve milletvekilleri adaylarına, ‘mal varlıklarınızı ve seçim bütçenizin kaynağını açıklayın’ çağrısının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen şu ana kadar varlığını açıklayan aday sayısı 31.

İstanbul 3. Bölge’den bağımsız aday mimar Berkan Çelik mal varlığını açıklayan ilk isim olurken. “Umudun Adayı” sloganıyla yola çıkan Çelik, seçim kampanyası için banka kredisi çekmişti. Çelik’i, CHP’nin Roman adayı Özcan Purçu ve AKP’nin Roman adayı Cemal Bekle, HDP’nin İstanbul adaylarından Deniz Zarakolu takip ediyor. Çağdaş Ses'in haberine göre, açık siyaset gönüllüleri ise hayal kırıklığı yaşıyor. “Eski eşim duyar, haciz gönderir” diyenler, “Seçmen günde on kez arıyor, açıklarsam yirmi beş kez arar” ya da “Arkadaşlarım töhmet altında kalır”, “Parti disiplini” bahanesine sığınanlar dahil, akıl almaz yorumlarla karşılaşmışlar.
Türkiye’de bu bildirimi zorunlu kılan herhangi bir mevzuat bulunmuyor. İşte bu kampanya, seçmene hesap veren açık siyaset anlayışını geliştirmeyi, haksız zenginleşmelerle yolsuzluğun önüne geçmeyi amaçlıyor. “Açıkla” sloganıyla 2 ay önce başlatıldı. 16 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Açık Koalisyon tarafından yürütülüyor. Çağrıya, CHP ve HDP yakın ilgi göstermiş. Görüşme talebini, liderlerden yalnızca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ kabul etmiş. Kılıçdaroğlu, daha sonra, kendi internet adresinden mal varlığını açıklamış. HDP’nin Van’daki 7 adayı bu çağrıya kulak vermiş. Kampanya, change.org’da imzaya açılmış durumda. Mal varlıklarını açıklamak isteyen adaylar www.aciksecin.com’dan bu formlara ulaşabilir.

Mal varlıkları ve/veya seçim kampanyası bütçelerini kamuoyuna açıklayan milletvekillerimizin illere göre alfabetik listesi: (Adayların mal varlıklarını görmek için isimler üzerine tıklayınız)

Batman
Ferit Tunç-Bağımsız

Diyarbakır
Burhan Altay-CHP
Çağlar Demirel-HDP
Edib Berk-HDP
Feleknas Uca-HDP
Gündoğan Nemrutluoğlu-CHP
Mehmet Sıddık Çakar-CHP
Muhsin Koçyiğit-CHP
Nesrin Hilal Şanlı-HDP
Nimetullah Erdoğmuş-HDP
Nursel Aydoğan-HDP
Ziya Pir-HDP

İstanbul
Arda Karapınar-3. Bölge-LDP
Aykut Erdoğdu-2. Bölge- CHP 
Berkan Çelik- 3. Bölge-Bağımsız
Cihan Deniz Zarakolu-2. Bölge -HDP 
Halil Savda- 3.Bölge-HDP
Zakir Batuhan Aydagül-2. Bölge- Bağımsız

İzmir
Cemal Bekle – AkParti
Özcan Purçu – CHP

Kocaeli
Sinan Odabaş- HDP 

Manisa
Özgür Özel- CHP 

Mardin
Enise Güneyli – HDP

Şırnak
Ferhat Encü-HDP

Van
Adem Özcaner-HDP
Lezgin Botan-HDP
Remzi Özgökçe-HDP
Selami Özyaşar-HDP
Tuğba Hezer-HDP
Yeliz Yıldırım-HDP
Yurdusev Özsekmenler-HDP

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim