• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Vejetaryenlere Bile Cağ Kebabını Sevdirdi

Vejetaryenlere Bile Cağ Kebabını Sevdirdi
İzmir'de, yediği cağ kebabını beğenmeyip bir iş yeri açan ve dokuz yıldır sektörde hizmet veren Mehmet Atiş, et yemeyen müşterilerine bile kebabı...

İzmir'de, yediği cağ kebabını beğenmeyip bir iş yeri açan ve dokuz yıldır sektörde hizmet veren Mehmet Atiş, et yemeyen müşterilerine bile kebabı sevdirdi.

İzmir'de, 2007 yılında yediği cağ kebabını beğenmeyen ve daha sonra iş yeri açmaya karar veren Erzurumlu Mehmet Atiş, herkese kebabı sevdirdi. İşini aşkla yapan ve 9 yıldır kentte hizmet veren Mehmet Atiş, kısa sürede büyüyerek üç restoran açtı. Et yemeyen ve vejetaryen olan kişilere bile cağ kebabı yediren Mehmet Atiş, mesleğinin sırrının kuzu etinin kokmaması olduğunu söyledi. Etin kokmaması için özel çaba sarf ettiklerini ifade eden Atiş, etteki sinirlerin yağların alındığı için kokunun ortadan kalktığını belirtti.

"CAĞ KEBABI YEDİM BEĞENMEDİM"

Cağ kebabının yapısı gereği içine katkı maddesi olarak sadece tuz, karabiber ve soğan ilave edildiğini dile getiren Babadan Cağ Kebabı kurucusu Mehmet Atiş, şöyle konuştu:

"Et yemeyen vejetaryen müşterilerimiz bile kuzu etini sevdi. Çünkü kuzu eti lezzetinin yanında dana ve tavuk etine oranla daha sağlıklı bir et olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. 2007'de İzmir fuarında cağ kebabı yedim, beğenmedim. O gece karar verdim. Yerimi tuttum. Dört ay tadilat sürdü açtık ve ondan sonra insanların ete alışması zor oldu. İzmir gibi sıcak bir yerde. Pizza, pide lahmacun ızgara çeşitleri vardı. İnsanlar onlara da gelsin diye koyduk. Çok ilginç olaylar oldu mesela iki bayan geldi; ana kız. Baktım başka bir şey söylediler cağ kebabı tavsiye ettim. "Yemem" dediler. Benim de zoruma gitti. Pide söylendi. Ben ustaya "ikram et" dedim. Aldılar yediler. Beni çağırdılar "Pideyi iptal edebilir miyiz?" dediler."

Müşterilerinin sürekli olduğunu anlatan Atiş, şunları söyledi: "Hemen hemen herkes birbirini tanır. Bu arada menü zengin. Başka bir şey de yese tadımlık da olsa cağ yiyorlar mutlaka. Böyle bir alışkanlık yemek kültürü oluşturduk İzmir'de. Bayanlar bizim burada altın günü yerine cağ kebabı günü yapıyor. Cağ kebabı haftası yapan bayanlar var. Birbirlerine methediyorlar ve en sonunda hadi birlikte gidelim diyorlar."

Yakında 4. şubesini açacağını anlatan Atiş, çocuklarına restoranları devrettiğini ve çocuklarının işi öğrenmelerini istediğini söyledi.

Manisa'da kuzenine yer açacaklarını anlatan Atiş, sözlerine şöyle devam etti: "Manisa'da yerimiz tadilat halinde. Türkiye'nin en büyük cağ kebap salonu olacak. Türkiye'de ilk 4'üncü şubesi olan cağ kebabı restoranı biz oluyoruz. Hiç bir üründe katkı maddesi yoktur. İddia ediyorum. Pide yaptığımız dönemlerde ustaya "1 kilo kıymadan kaç pide çıkar?" dedim. "18-20" dedi. "Sen 10 tane çıkar" dedim. Kıymayı çok koyduk domatesi soğanı azalttık, mal satılmadı. Ben de "kapattım" dedim. Ben kötü mal satmam. İnsanların damak tadını öyle alıştırmışlar. 50 grama denk geliyor 20 tane ben 100 grama koyuyorum. 50 gram soğanla domatesi azaltıp yerine kıyma koyuyorum ve satamadım. Ben de kızdım. "Yemesinler pide" dedim. "Ben kötü şey yedirmeyeceğim" dedim."

Vejetaryenlere Bile Cağ Kebabını Sevdirdi

Vejetaryenlere Bile Cağ Kebabını Sevdirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim