• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı
Erbakan Vakfı Karabük Şubesi, "Yeni Bir Dünya Erbakan" isimli anma programıyla, Prof.

Erbakan Vakfı Karabük Şubesi, "Yeni Bir Dünya Erbakan" isimli anma programıyla, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı ölümünün 5. yılında andı.

Erbakan hocanın yâd edildiği programda konuşan Erbakan hocanın oğlu Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan "Erbakan hoca öldü ve üzerine de kurşun döktük diyenler bilsinler ki Erbakan hocanın fikirleri ilk günkü gibi dip diri ve heyecanıyla yaşamaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Karabük Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen programa Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın yanı sıra, Karabük Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu,Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Erbakan Vakfı Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi Fatih Karahasan, Karabük Şube Başkanı Bilal Bostancı ile çok sayıda davetli katıldı.

"ERBAKAN HOCANIN 3 TEMEL DERSİ VAR"

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bu akşam bu anma programı ile andığımız Erbakan hocamız bizlere hayatı boyunca 3 temel dersi vererek aramızdan ayrıldı. Bu derslerden birincisi, İslamsız saadet olmaz dersiydi. Attığı her adım, yaptığın her konuşma, gösterdiği her gayret bu mesajı bizlere, İslam âlemine ve dünyaya insanlığına verebilme içindi. İslamsız saadet olmaz. Zannetmeyin ki, bizim çok paramız olursa saadet getirebiliriz. Zannetmeyin ki çok güçlü ordularımız ve ileri düzeyde bilim insanlarımız olursa saadet getirebiliriz. İkinci dersi de Cihatsız İslam olmaz dersiydi. İslam dini cihat dinidir, İslamın aslı özü cihat farzıdır. Üçüncü verdiği temel ders, bu cihat ibadeti dünya siyonizmine karşı yapılarak yerine getirilere yapılır. Bir kimse siyonizmi tam manasıyla tanımıyorsa islamı da tam manasıyla kavrayamaz i" dedi.

" KURŞUNDA DÖKSENİZ

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr.Fatih Erbakan ise "Bu yaptığımız anma programlarıyla sadece hayır dua etmekle kalmıyoruz. Sadece anılarımızı tazeleyip duygulanmakla, nostalji yapmakla kalmıyoruz. Elbette ki bunlarda yapılıyor. Hayırla yad edip dualar gönderiliyor. Fakat bu programlarla Dünyaya ve özellikle Erbakan hocamızın hayatı boyunca mücadele ettiği zalimlere, ırkçı emperyalizme ve dünya Siyonizm'ine önemli bir mesajı veriyor. Diyoruz ki; Ey zalimler, ey dünya Siyonizm'i Erbakan'ın partisini yasaklayarak partisini bölerek dediniz ki, Ebakan'ı gömdük, üzerine de 10 metre kalınlığında beton döktük dediniz. Artık ayağa kalkamaz dediniz ya, bizde vefatının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra milli görüşçüler olarak Erbakan hocayı üzerine beton dökmeyi bırakın, kurşun da dökseniz bitiremezsiniz diyoruz Allah'ı izniyle" şeklinde konuştu.

"ERBAKAN HOCA İNSANLARIN ZİHNİNDE YENİ BİR ÇAĞ AÇTI"

Necmettin Erbakan hocamızın mekanı cennet olsun diyen Erbakan, "Sultan Fatih Han Hazretlerinin İstanbul'un fethi ile bir çağı kapatıp yeni bir çağı açması tarihe yeni bir yön vermesinde olduğu gibi rahmetli Erbakan hocamızda insanların zihninde bir çağı kapatıp yeni bir çağı açtı." ifadelerini kullandı.

Program ilahi dinletisi ile son bulurken, Fatih Erbakan'a katılımlarından dolayı çeşitli hediyeler takdim edildi.

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı

Vefatının 5. Yılında ’Yeni Bir Dünya Erbakan’ Anma Ve Anlama Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim